"Веслам за своју школу“ - у финалу Десета, Тринаеста и Спортска гимназија

Десета, Тринаеста и Спортска гиназија веслаће у финалу манифестације "Веслам за своју школу", коју већ седам година организује редакција Беградског програма РТС-а. Велико финале је 25. априла у Савском рукавцу. Финалисти очекују навијаче да им пруже подршку.

Велика жеља за победом, труд и тимски рад - такве су биле полуфиналне трке манифестације "Веслам за своју школу". Епилог - у великом финалу такмичиће се Десета, Тринаеста и Спортска гимназија. Трофеј бране ученици Тринаесте гимназије.

"Била је густа трка. Задовољни смо што смо прошли даље. Честитамо противницима", рекли су ученици Десете гимназије.

"На корак смо до победе. Пехар ће остати код куће и ове године. Порука за следећу генерацију: да одбране титулу и наредне године, као што ћемо ми ове", изјавили су ученици Тринаесте гимназије.

Најбоље пролазно време данас имала је Спортска гимназија - минут и 41 секунда.

"Сјајна трка, честитам Првој гимназији. Изванредно је било. Потрудили смо се и ми и они. Видимо се у финалу", задовољни су ученици Спорске гимназије.

Нису се пласирали, али су задовољни. И остали учесници су дали све од себе.

"Иако смо изгубили, супер смо се провели. Било нам је забавно и надамо се да ће наша гимназија учествовати и следеће године", додали су ученици Треће гимназије.

"Било је тесно. Водили смо на почетку, потрудили се, али смо изгубили с малом разликом. Било је лепо, супер смо се дружили", задовољни су упркос неуспеха ученици Четврте гимназије.

"Ми смо задовољни. Било је занимљиво. Драго нам је што смо били", импресије су ученика Математичке гимназије.

"Борили смо се. Једном дечку је испао рол, тако да није могао да весла, али дали смо све од себе", рекли су ученици Осме гимназије.

"Трудили смо се, били смо бољи него у квалификацијама. Спортска је била боља, али били смо им за петама. Битно је да је све било добро", изјавили су после такмичења ученици Девете гимназије.

"Очигледно, није било довољно то што смо урадили. Имали смо боље противнике. Наставићемо да весламо, па можда их некад победимо. Трудили смо се колико смо могли", први су утисци ученика Прве гимназије након такмичења.

Веслаче нису бодрили само школски другови. Ту је била и једна бака.

"Дошли смо да бодримо унука али није имао среће да стигне први. Он је супер веслао, а и цела екипа. Не треба издвајати, сви су добро веслали", рекла је бака Милица Станисављевић.

Као и до сада, Десета гимназија се посебно припремила за навијање. Ове године су направили беџеве.

"Ученици трећег разреда су направили беџеве. Имали смо више идејних решења, изабрали смо два, која смо ударили за наше навијаче", додала је Марија Певарлић ученица Десете гимназије.

Подсећамо да ће се поред регуларног финала одржати још једно за школе у чијим је тимовима било највише девојака, а то су: Гимназија "Патријарх Павле", Пета и Лазаревачка гимназија.

Завршна трка одржаће се 25. априла, а сви финалисти сматрају да ће пехар завршити баш у њиховим рукама.

"Немогућ је пораз у финалу, конкуренција је танка у односу на нас", самоуверени су ученици Спортске гимназије.

"Даћемо све од себе, надамо се победи", поручују ученици Десете гимназије.

"Ко је први у финалу? Тринаеста!", најављују ученици Тринаесте гимназије. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво