Тријумф хокејаша Србије против Хрватске

Најбољи хокејаши Србије савладали су изабрани тим Хрватске (3:1) у првом мечу Светског првенства Дивизије II – Група А, које се одржава у Београду.

Уочи меча селекција Хрватске, која је прошле године испала из Б групе Дивизије I, важила је за фаворита. То се односила на овај меч, али и на читав турнир.

Међутим, изабраници селектора Александера Дандена учинили су да се предвиђено не обистини.

Почетак меча, који је привукао више од 1.100 гледалаца, прошао је у међусобном испитивању снага, али је одмах било видљиво да су наши репрезентативци бржи, агресивнији и мотивисанији од својих супарника. Пресецали су акције хрватских хокејаша већ у самом зачетку, не дозвољавајући им да приђу нашем голу док су истовремено у више наврата озбиљно запретили мрежи гостију.

Ангажована игра нашег тима коначно је уродила плодом у 14. минуту када је Марко Сретовић, на асистенцију Виктора Кастела, постигао гол за вођство Србије од 1:0. Само три минута касније Иван Јанковић, после додавања Луке Јарчова, Хрватској доноси изједначење на 1:1.

Наставила је Србија са атацима на гол Хрватске да би тачно на половини утакмице Павел Поправка (асистенти Немања Вучуревић и Павле Подунавац) поново довео наш тим у вођство.

Након тога следи грчевита борба Србије да сачува свој гол јер су наши репрезентативци од 31. до 38. минута играли са играчем мање, а у једном моменту чак и са два хокејаша мање на леду. Захваљујући пожртвованој игри одбране и фантастичним интервенцијама голмана Ранковића наша репрезентација успева да сачува свој гол и на одмор оде са голом предности.

У последњој трећини сусрета Србија пропушта две велике прилике да реши утакмицу. Улази се у неизвесну завршницу у којој Хрватска 75 секунди пре краја извлачи голмана и убацује додатног нападача. Наши играчи пресецају један од последњих напада гостију и Алекса Луковић погађа празну мрежу за коначних 3:1 и велики тријумф Србије над главним фаворитом шампионата, селекцијом Хрватске.

У осталим утакмицама 1. кола Шпанија је савладала Кину резултатом 5:3, док је Белгија била боља од Аустралије, савладавши је после продужетка са 4:3.

У среду је на програму друго коло, а репрезентација Србије се од 20 часова састаје са селекцијом Аустралије.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво