Косовски каратисти на ЕП у Новом Саду? Савез: Нисмо упознати

Тек што је држава Србија решила проблем око женског јуниорског квалификационог турнира за Светско првенство у рукомету, на коме је забрањен наступ због планираног учешћа тзв. Косова, у мају се сусреће са новим јер се очекује долазак косовских каратиста на Европско првенство у каратеу.

Пошто је косовски савез примљен у Светску карате федерацију пре годину и по дана, такмичари из те непризнате државе имају могућност да се такмиче у Новом Саду под својим обележјима.

Организатор, у овом случају Србија, дужан је да истакне заставу свих земаља учесника, па вероватно и тзв. Косова, које је за најбољег спортисту у прошлој години изабрало управо каратисту Херолинда Нишевција, петопласираног на прошлом Европском првенству у Турској.

Председник Карате савеза Србије Славољуб Пипер био је изненађен када га је Танјуг позвао и питао да прокоментарише такву ситуацију.

"Нисам упознат да ли косовски каратисти долазе у Нови Сад. Данима сам у иностранству и, када се вратим, знаћу више о тој теми. Тада можемо да разговарамо", рекао је Пипер Танјугу.

Јасно је да ће се и око овог проблема донети одлука на вишем нивоу – највишем могућем у земљи, с тим да за разлику од рукометног женског квалификационог турнира за јуниорке, сада у питању много значајније такмичење.

Председник Србије Александар Вучић поздравио је одлуку да се забрани дуел младих рукометашица Србије и тзв. Косова у Ковилову јер, како је нагласио, српском народу не може да се објасни другачији епилог на територији Србије.

Европско карате првенство за сениоре одржаће се у Новом Саду од 9. до 13. маја.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво