Вања Станковић је светска првакиња у таеквонду!

Српска таеквондисткиња Вања Станковић постала је светска шампионка, пошто је у финалу првенства које се одржава у јужнокорејском граду Муџуу савладала Тајланђанку Вонгпатанакит.

Вања је била сигурна и убедљива у финалној борби, коју је добила са 10:5.

То је прво злато на светским првенствима за српски таеквондо. 

Она је претходно у полуфиналу категорије до 49 килограма савладала Хрватицу Кристину Томић са 12:6.

Вања Станковић је изјавила да је пресрећна што је успех остварила у постојбини овог спорта и најавила још медаља до краја првенства.

"Јако сам срећна и поносна после ове медаље. Вредно смо тренирали читаву сезону и ово је плод вишегодишšњег улагања и у себе и у резултат. Још ми је драже јер је ово највеће Светско првенство икада и још у постојбини тaеквондоа, Кореји. Па да ли може боље? Слободно могу да кажем да је ово најбоља наша репрезентација икада и верујем да ће и остали из тима наставити низ освајања медаља у наредним данима", рекла је Станковићева.

Тренер Драган Јовић, који наставља да ствара шампионе, захвалио се свима на подршци и истакао да је све лепо што се дешава у тaеквондоу последица система рада.

"Ово је фантастичан дан за српски тaеквондо. Вања је ушла је у историју као прва освајачица светског злата за Србију. Њена посвећеност и када је испред себе имала Драгану Гладовић и Тијану Богдановић била је толика да је стрпљиво чекала своју шансу и зграбила је на најбољи начин. Имамо систем и ово није крај. Сада без еуфорије идемо на следеће такмичаре. Остало је још пуно јаких имена у нашем тиму", поручио je Јoвић. 

Вањи Станковић је на освајању медаље честитао министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Честитка Александра Вучића

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је, прво у историји нашег спорта, светско злато у таеквондоу, које је освојила Вања Станковић.

"Упућујем вам најискреније честитке на освојеном злату. Борбеност и истрајност довели су вас до највишег трона, а Србији донели прво злато у историји. Уверен сам да ћете и у народном периоду постизати овако изузетне резултате“", каже се у честитки председника Вучића.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво