Испраћај "Тима РТС-а" на Олимпијске игре и представљање програмских садржаја

Данас је у Холу Радио-телевизије Србије одржана конференција за медије поводом одласка "Тима РТС-а" у Рио де Жанеиро где се ове године одржавају Летње олимпијске игре. Екипа коју чине запослени РТС-а кренуће пут Рија 1. августа, где их очекује њихова претходница - инжењери и техника који већ увелико припремају техничке капацитете за неометан рад извештача и коментатора.

Присутнима се обратила Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

"То је највећи не само спортски већ и медијски догађај, па се очекује да ће спортске преносе гледати око 3,5 милијарди људи широм света. Биће произведено око 40.000 сати ТВ програма, акредитовано је око 20.000, а очекује се укупно 32.000 новинара. Поред новинара РТС-а, из Србије Олимпијске игре у Рију пратиће још 23 новинара из разних редакција. Ове године у Рију се такмичи око 10.000 спортиста из 207 земаља, а Србију ће представљати 103 репрезентативца. Током трајања Олимпијских игара биће додељено 306 комплета медаља у 28 спортова и све ћете то гледати на РТС-у. Други програм биће олимпијски а најзначајнији мечеви наше репрезентације биће преношени и на Првом програму. Свечано отварање ОИ у Рију је 5. августа, у 1 сат после поноћи по нашем времену, тако да ће то вече РТС бити у знаку Олимпијских игара са нашим специјалним програмом, који почиње у 21.00".

Уз подсећање да се на Првом програму већ увелико емитује спортски квиз "Шести круг" сваког дана у 23.00, као и емисија "У мојим патикама" - у којој се представљају најуспешнији такмичари од којих очекујемо најбоље резултате у Рију, Оливера Ковачевић је најавила и нову емисију "Олимпијско поподне". Емисија која прати овогодишње ОИ ће се емитовати сваког дана од 17.20 на РТС 1, од 06. августа, уз два водитељска пара - Драгана Косјарина и Александар Аца Стојановић, као и Марија Вељковић и Стефан Бендић.

Гости у студију РТС-а у Београду биће познати спортисти и спортски радници, док ће најновије информације са борилишта и дешавања око терена гледаоци моћи да сазнају кроз директна укључења из РТС-овог студија у Рију.

Гледаоци ће осим на Првом и Другом програму РТС-а имати прилику да прате спортске садржаје путем live stream-a на Сајту РТС-а, као и кроз емисије Радио Београда.

Сви чланови тима носиће спортску гардеробу пољске компаније "4Ф", која је уз помоћ Олимпијског комитета Србије направила одела за новинаре и коментаторе РТС-а. Торбе је обезбедила новосадска компанија "Мануал".

Зоран Марковић, уредник Спортске редакције и шеф делегације РТС-а у Рију такође се обратио присутнима.

"У нашој делегацији је 37 људи, десет колега из техничког сектора, 13 из продукције коју чине редитељи, реализатори, монтажери, сниматељи, три новинара Радио Београда који ће извештавати и за Сајт РТС-а као и један техничар из Радио Београда. Ту је и новинарка Информативног програма, као и девет спортских коментатора и новинара који ће на програмима РТС-а коментарисати све - од рагбија до атлетике".

Драган Бујошевић, генерални директор Радио-телевизије Србије пожелео је срећу и успешан рад целом тиму и предао заставе Србије и РТС-а које ће стајати у нашем медија центру у Рију.

У Београду остају колеге које ће водити рачуна да све информације из Рија буду брзо и прецизно пласиране, како кроз забавни, тако и кроз информативни програм. Свакод дана више од десет сати уживо спорта на програмима РТС-а, током 17 дана преко 250 сати спортских изазова.

Будите од 05. до 21. августа уз програме РТС-а!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара