Исинбајева: Избегнут скандал светских размера

Јелена Исинбајева верује да је Међународни олимпијски комитет, одлуком да дозволи руским спортистима наступ на Играма у Рио де Жанеиру, спречио скандал светских размера. Руска страна захвална на објективној одлуци, рекао је руски министар спорта Виталиј Мутко.

"Међународни олимпијски комитет је разумео да би забрана учешћа комплетном руском
тиму на Олимпијским играма 2016. године резултирало скандалом глобалних размера", оценила је за Тас двострука олимпијска победница у скоку с мотком Јелена
Исинбајева.

"Комитет је схватио да би забрана комплетном руском тиму била велика грешка и спортски скандал таквих размера који није потребан", додала је Исинбајева.

Мутко: Објективна одлука МОК-а

"Извршšни одбор Међународног олимпијског комитета донео је у тренутним околностима максимално објективну одлуку да не забрани свим руским спортистима учешšће на Олимпијским играма, а руска страна захвална је МОК-у за такву одлуку", изјавио је руски министар спорта Виталиј Мутко.

Он је оценио да је одлука коју је донео МОК била је промиšшљена и, у датом случају, на основу извеšштаја независне комисије Светске антидопинг агенције, објективна и донета у интересу светског спорта и јединства олимпијске породице.

Бициклисти и тенисери на Играма

Међународна бициклистичка унија (УЦИ) дозволиће руским такмичарима да учествују на
Олиомпијским играма у Рију, објавио је Скај спорт, позивајући се на председника УЦИ Брајана Коксона.

Коксон ми је саопштио да уколико МОК не суспендује руске спортисте, УЦИ руским бициклистима неће забранити да се такмиче у Рију, објавио је на свом твитер налогу новинар Скај спорта, пренео је Тас.

Међународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је да свих седам пријављених руских тенисера могу да се такмиче на Олимпијским играма.

"Седам руских тенисера који су пријављени за олимпијски турнир прошло је кроз ригорозна тестирања ван Русије. ИФТ сматра да је то довољно да руски тенисери испуне услове Међународног олимпијског комитета", наводи се у саопштењу ИТФ-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво