Читај ми!

Спорт уживо: Мајстор остаје мајстор!

Владе Дивац показао да и даље има меку руку. Славиша Јокановић добио отказ у бугарском Левском. Српски баскеташи освојили сребро на Светском првенству у Истанбулу и постали најбоља екипа у 2013. години на ранг листи ФИБА. Црвена звезда боља од четвртолигаша. Рашко Катић повредио скочни зглоб на тренингу у понедељак увече. Нирнберг отпустио тренера Вајсингера. Бекам зарадио 26 милиона долара у завршној години каријере. Компани месец дана ван терена.

Све вести и занимљивости из света спорта можете погледати и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

22.21 - Рукометаши Војводине забележили су трећу победу у регионалној СЕХА лиги. У утакмици 6. кола Новосађани су пред својим навијачима савладали Ловћен са 30:23 (17:13). Елезовић је са девет голова био најефикаснији, а пратили су га Пилиповић са пет и Ћурковић са четири гола.

21.50 - Подгоричка Будућност је победила на свом паркету Задар са 90:68 (24:14, 22:15, 23:15, 21:24) у другом колу Јадранске АБА лиге.

21.30 - На утакмици Балтичке лиге између Лијетувос Ритаса и Јувентуса Утене (92:67) мирну завршницу прекинуо је физички обрачун који, само захваљујући присебној реакцији присутних, није озбиљније ескалирао. Инцидент је настао у тренуцима када је домаћин био у нападу. Епилог инцидента који имате прилику да видите су четири искључујуће грешке, а, уз то, обе клупе су добиле по техничку грешку, јер су за време туче напустиле свој простор.

21.08 - Капитен Манчестер Ситија, Венсан Компани, најмање месец дана ће провести ван терена због повреде препона. Белгијски дефанзивац је у суботњој утакмици против Евертона обновио повреду због које је већ пропустио почетак ове сезоне, али добре вести су да, бар за сада, неће морати на операцију.

21.00 - Кевин Принс Боатенг одлучио је да „отера малер". Фудбалер сјајних техничких и физичких карактеристика истетовирао је паукову мрежу на колену, истом оном које му је правило и највише проблема током каријере. "Има ту неке симболике. Паучина се увек враћа. Као и повреде мог колена", објаснио је Боатенг.

20.40 - Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић честитао је аутомобилисти Душану Борковићу освајање трећег места у Европи на кружним стазама. "У дебитантској сезони, која је по свему била за памћење, представио си Србију на најбољи могући начин. Треће место у генералном пласману и српска застава која се због твојих резултата вијорила на стазама широм Европе су велики разлог за понос целе нације. Теби и твом тиму желим још бољу наредну сезону и борбу за највиши пласман у 2014. Само напред у нове победе", наводи се у честитки министра Удовичића. Борковић је ове сезоне у Европском купу туринг аутомобила заузео треће место у генералном пласману.

20.11 - Крејг Белами, 34-годишњи нападач Кардифа, одлучио је да одигра још две утакмице за репрезентацију Велса и потом заврши репрезенбтативну каријеру. Велс ће одиграти још две утакмице у квалификацијама за Мундијал 2014. године. У петак Велс игра против Македоније, а у уторак гостује у Белгији. Белами је до сада одиграо 76 мечева за Велс, на којима је постигао 19 голова. "Играчи долазе и одлазе, а моја каријера је на заласку. Морам да направим потез који је у интересу велшке репрезентације у којој има играча који ће у будућности бити носиоци игре", рекао је Белами, који је за репрезентацију Велса дебитовао 1998. године против Јамајке.

20.03 - Српска тенисерка Александра Крунић завршила је учешће на турниру у Линцу већ у првом колу пошто је на старту изгубила од Украјинке Марине Заневске са 2:1 у сетовима - 7:5, 2:6, 6:2. На турниру у аустријском граду Крунићева наставља такмичење у конкуренцији дублова. Она и Украјинка Олга Савчук састају се у првом колу са летонско-америчким паром Лига Декмејере/Кристина Мекхејл, а меч је на програму у среду или четвртак. Турнир у Линцу игра се за наградни фонд од 235.000 долара.

19.45 - Кошаракаши Солнока победили су на свом терену МЗТ из Скопља са 81:69 (15:16, 20:8, 20:16, 26:29) у првој утакмици другог кола регионалне Јадранске лиге. Мађарска екипа је тако дошла до прве победе у шампионату после тесног пораза у првом колу од Задра, док је тим Владе Вукоичића забележио први пораз.

19.30 - Владе Дивац је током својих играчких дана, пре свега својом кошаркашком интелигенцијом, одушевљавао љубитеље NBA лиге. Да му је рука и даље мека показао је на манифестацији у добротворне сврхе у организацији најјаче кошаркашке лиге света, на којој је, окренут леђима, погодио кош са пола терена...

19.15 - Нападач Евертона Ромелу Лукаку планира да постигне више голова од доскорашњих саиграча из Челсија и тиме Жозеу Морису стави до знања да је погрешио што га је послао на позајмицу. Ромел Лукаку је лета 2011. стигао из Андерлехта у Челси као велика нада белгијског и европског фудбала. Међутим, 20-годишњи нападач није се најбоље снашао у Лондону, па је прошлу сезону провео на позајмици у Вест Бромвич Албиону, а ове је прослеђен Евертону. "Тренер одлучује и ја као играч морам то да поштујем. Одлучио сам да одем и на мени је да покажем да је Морињо погрешио. На мени је да играм добро и постижем голове, а људи ће после тога рећи да ли сам добар играч", рекао је Лукаку. Белгијанац је у четири утакмице за Евертон већ постигао четири гола, а циљ му је да на крају сезоне буде успешнији од Фернанда Тореса, Самјуела Етоа, Демба Бе и осталих нападача Челсија.

18.50 - Овако се Марио Балотели забавља на тренинзима репрезентације Италије...

18.45 - Познато је да ће Арсенал ускоро спонзорски уговот са Најком заменити са уговором са Пумом. Овај „трансфер" још увек није озваничен, али судећи по овој фотографији која кружи интернетом незванична промоција је већ одржана. На фотогорафији се, у Арсеналовој опреми са знаком Пуме, налазе Бакари Сања, легендарни спринтер Линфорд Кристи,најбољи „тобџија" свох времена Тијери Анри и Оливије Жиру.

18.33 - Навијачи Манчестер јунајтеда не могу бити најзадовољнији стартом сезоне али им то ипак не смета да се добро забављају смишљајући песме за своје љубимце. Последња у низу посвећена је Шинђију Кагави и наводном учешћу његовог деде у бомбардовању Перл Харбура. Заиста карактеристичан смисао за хумор. Погледајте видео и послушајате нови навијачки "хит".

18.15 - Фудбалски савез Гане затражио је од Међународне фудбалске федерације да кључна утакмица плеј-офа за учешће на првенству света против Египта буде одиграна на неутралном терену, наводећи да је превише опасно да екипе играју у Каиру. У писму Фифи објављеном на свом сајту Фудбалски савез Гане истиче да та утакмица треба да буде премештена на "сигурно и безбедно место". "Наш захтев је заснован у складу са алармантним погоршањем безбедносне ситуације у Египту. Поједини наши играчи изразили су озбиљну забринутост за безбедност на том мечу", стоји у писму. Фифа је потврдила да је добила захтев Гане и да ће пратити безбедносну ситуацију у Египту, пре него што донесе одлуку. Предвиђено је да репрезентација Египта дочека селекцију Гане 19. новембра у Каиру, у реваншу који одлучује о путнику на светски шампионат следеће године у Бразилу.

18.00 - Играчи Црвене звезде, они са мањом минутажом у досадашњем делу сезоне, победили су у пријатељском мечу екипу Врбаса са 3:0. Голове против екипе која се такмичи у четвртом рангу постигли су Михајловић у 12, Савићевић у 55. и Ахчин у 77. минуту. Црвена звезда у среду путзује на Златибор где ће одрадити мини-припреме пред наставак сезоне. Црвена звезда је наступила у следећем саставу: Весић, Лазић, Крнета, Араухо, Ненадић, Гогић, Јокић, Мирић, Савићевић, Михајловић, Оњило. Грали су још Тркуља, Ђуричковић, Ахчин, Чикић, Ђорђевић, Иличић.

17.15 - Уругвајски тренер Густаво Појет промовисан је на место менаџера Сандерланда. Он је на том месту наследио Паола Ди Канија, који је смењен прошлог месеца због серије лоших резултата. Појет је био велика жеља председника "црних мачака", Кевина Бола. "Срећан сам што сам овде. Пред нама је тежак задатак али верујем да имамо квалитет да останемо у Премијер лиги и побеђујемо. Тим је веома квалитетан али то морамо доказати на терену сваког викенда", рекао је Појет на представљању.

16.22 - Фудбалер Манчестер ситија Јаја Туре признао је данас да је 2007. године био близу преласка у Интер. "Имао сам прилику да одем у Интер када сам био у Монаку. (Тадашњи тренер Интера Роберто) Манчини ме је пратио од 2007. године и желео ме је у Милану, али ја сам тада изабрао Барселону јер сам одувек сањао да играм за њих", рекао је Туре, преносе италијански медији. Манчини и Туре су, ипак, сарађивали и то у Манчестер ситију, а Туре је навео да му је италијански тренер много помогао када је дошао у Енглеску. "Научио ме је много тога и он ми је један од најбољих пријатеља у фудбалу", рекао је Туре.

15.48 - Председник Међунардне фудбалске федерацуије (ФИФА) Сеп Блатер демантовао је данас да се договорио са челником УЕФА Мишелом Платинијем за наредне председничке изборе 2015. "Није било никаквог договора са Платинијем. Председник ФИФА биће изабран на Конгресу", рекао је Блатер. Бројни листови су данас пренели да је у замену за Блатерову подршку на изборима, Платини наводно пристао да швајцарског 77-годишњег стручњака именује за почасног председника ФИФА.

15.15 - Бугарски прволигаш Левски сменио је данас српског тренера Славишу Јокановића, мање од три месеца после његовог постављења. Четрдесетпетогодишњи Јокановић потписао је једногодишњи уговор са Левским, али су лоши резултати клуба натерали управу да га смени. Левски, један од најпопуларнијих бугарских клубова, тренутно је шести на табели са свега 19 бодова из 12 мечева, девет бодова иза лидера Лудогореца.

14.42 - Кошаркаш Партизана Жофри Ловерњ нови је промотер кампање "Рукомет се вратио" коју организују црно-бели. Рукометни клуб Партизан, како је саопштено данас, у суботу игра меч трећег кола ЕХФ Купа против Нанта, а промотер те утакмице биће Ловрењ. Партизан је саопштио да наставља кампању "Рукомет се вратио" којом жели да анимира Београђане да долазе на утакмице, а навијаче позива на ненасилно понашање и фер навијање. Утакмица се игра у суботуу 19.00 у Спортском центру Вождовац на Бањици.

14.01 - Нападач Велса Крејг Белами објавио је данас да завршава каријеру у дресу репрезентације после утакмице квалификација за првенство света следеће недеље против Белгије. Тридесетчетворогодишњи фудбалер Кардифа одиграо је за Велс 76 утакмица у каријери и постигао 19 голова, дебитујући против Јамајке 1998. године. "Играчи долазе и одлазе - и ја сам један од њих. Треба да учиним оно што је најбоље за национални тим, а ова група играча су будућност репрезентације", рекао је Белами. Белами је трећи велшки фудбалер у историји са највише утакмица одиграних за репрезентацију, а пети је по броју постигнутих голова. "Захвалан сам за сваки меч који сам одиграо за Велс. Имао сам срећу што сам играо за своју земљу", рекао је Белами.

13.23 - Издавачка кућа „Лагуна" и компанија „Новости" представили су данас књигу Новака Ђоковића „Сервирај за победу", која би према првим подацима требало да обори све рекорде када је у питању број продатих примерака. 

12.45 - Фудбалер Манчестер јунајтеда Аднан Јанузај још није спреман да одлучи за коју ће репрезентацију у будућности играти, рекао је данас селектор Белгије Марк Вилмотс. На основу порекла, млади фудбалер би могао да игра за Белгију, Албанију или Турску. Као земља рођења, Белгија се чинила логичним избором, нарочито због тога што је та селекција на корак од пласмана на Светско првенство.

12.30 - Познати су парови осмине финала Купа Србије: Раднички Ниш - Партизан, Спартак - Напредак, Слобода - Вождовац, ОФК Београд - Јединство Путеви, Доњи Срем - Борац Чачак,  Војводина - Нови Пазар, Чукарички - Јагодина и Црвена звезда - Раднички 1923.

11.10 - Голман Барселоне Виктор Валдес дефинитивно је потврдио да ће по завршетку сезоне напустити трофејни клуб са Ноу Кампа. Шпанском репрезентативцу у јуну следеће године истиче уговор, а каријеру ће највероватније наставити у иностранству. Валдес је у досадашњој каријери играо само за Барселону, у чијем првом тиму је дебитовао у сезони 2002/2003. Он је до сада за Барселону одиграо 513 мечева и освојио 21 трофеј, од чега три Лиге шампиона и шест титула првака Шпаније.

10.50 - Везиста мадридског Реала Герет Бејл изабран је за најбољег фудбалера Велса трећу годину заредом. Он се тако придружио велшким легендама Џону Хартсону и Марку Хјузу који су такође по три пута добијали ово признање. "За мене је ова награда велика част. Једва чекам да се опоравим од повреде и вратим на терен", написао је Бејл на Твитеру. Бејл је прошле сезоне у дресу Тотенхема постигао 26 голова у свим такмичењима, а летос је за 100 милиона евра прешао у мадридски Реал чиме је постао најскупљи фудбалер на свету. Избор за фудбалера године традиционално организују Удружење професионалних играча и Удружење спортских новинара.

10.40 - Први тенисер света, Шпанац Рафаел Надал рекао је да и даље сматра да се превише турнира игра на тврдој подлози и да се његов став о томе није променио након овогодишњих успеха, али да је одустао од покушаја да нешто промени.Надал, који је јуче поново преузео прво место на АТП листи од Новака Ђоковића, ове сезоне је забележио чак 27 победа и само један пораз на тврдој подлози, укључујући и освајање титуле на Ју ес опену и три титуле на мастерс турнирима.

08.30 - Српски интернационалац Милош Теодосић, на маестралан начин је предводио екипу московског ЦСКА у Минеаполису, где је Минесота Тимбервулфс савладана после продужетка са 106:108 (17:25, 33:28, 19:24, 27:19, 10:12).Теодосић се одлично опоравио после повреде пред крај прошле сезоне и меч је завршио са 26 поена, шутирајући 4/8 за два, 4/7 за три поена, уз два промашена слободна бацања из осам покушаја, а имао је и пет скокова, као и чак девет асистенција.Сјајним учинком је допринео у историји другој победи европског клуба од досадашњих 107 утакмица између НБА и европских клубова. У Наредној утакмици, у ноћи између среде и четвртка по средњеевропском времену, московски клуб гостује Сан Антонио Спарсима.

08.00- Репрезентативни центар Рашко Катић повредио је скочни зглоб на тренингу у понедељак увече и у наредном периоду неће моћи да помогне саиграчима у екипи Црвене звезде Телеком у среду на гостовању против Игокее,преноси "Спорт". Због повреде је морао да оде на Ортопедску клиику на Бањици а вероватно неће играти ни у суботу против Радничког из Крагујевца.

00.20 - Новосадска екипа "Баскет 3x3" коју чине Душан Домовић Булут, Марко Ждеро, Никола Угрица и Небојша Бошковић освојила је сребрну медаљу на Светском првенству које је одржано у Истанбулу. Српска екипа поражена је у финалу од словеначког тима "Брезовица" са 19:13, а како момци кажу, у кључним тренуцима заказао им је шут. С друге стране, са новоосвојеним бодовима, "Баскет 3x3" је поново први на ранг листи ФИБА и најуспешнија је екипа у 2013. години. Као једини представници Србије, Новосађани су у групи Б изборили победе против домаћег „Босфора" (15:12) и аргентинског „Неуqвина" (16:12), али су поклекли у беспоштедној бици са изузетно агресивним венецуеланским тимом из Каракаса (11:13), да би у четвртфиналу нешто убедљивије савладали екипу „Саскатон" из Канаде (18:13). У судару две сјајне екипе у финалу, виђена су два потпуно различита стила баскета од којих је, овај пут, како у нападу тако и у одбрани, била пресудна висина.

00.10 - Славни енглески фудбалер Дејвид Бекам зарадио је више од 26 милиона долара од личних спонзорских уговора у завршној години играчке каријере. Бивши капитен селекције "Гордог Албиона" повукао се са терена у мају након петомесечног наступања за Пари Сен Жермен, где је стигао зимус из америчког Лос Анђелес Галаксија, у којем је провео више од пет година. Процењује се да је Бекам током каријере зарадио више стотина милиона долара.

00.00 - Немачки фудбалски бундеслигаш Нирнберг објавио је да је отпустио тренера Михаела Вајсингера након катастрофалног пораза код куће од Хамбургера, у утакмици осмог кола националног првенства (5:0). Екипу ће привремено водити тренер младог тима Роџер Принцен до избора новог шефа стручног штаба.Вајсингер је преузео тим у децембру 2012. и довео га до 10. места прошле сезоне. Нирнберг тренутно заузима 16. место на табели Бундес лиге, без победе и само пет освојених бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво