Спорт уживо: Лампард чува "плавце"

Лампард донео победу Челсију против Евертона. Грегори Сертић, фудбалер Бордоа, биће ново појачање Хрватске пред меч са Србијом. Јакобсен победио на отварању Новогодишње турнеје. Американци заменили олимпијског шампиона за терористу. Саши Илићу жеља клупа Партизана. Пеп Гвардиола одбио бланко понуду Манчестер ситија, чека одлазак Алекса Фергусона. Стевановић из Војводине у Севиљу.

23.28 - Навијачи Реала баш немају среће. Осим што у фудбалу готово немају шанси за титулу, прилику за радост ускратили су им и љубимци на кошаркашком терену. Барселона боља од Реала, 96:89. Хуан Карлос Наваро постигао 33 поена, уз само један промашај. Сјајни Наваро је имао и шест скокова и три асистенције у једној од најбољих његовох издања.

21.20 - Депортиво из Ла Коруње отпустио је тренера Хосеа Олтру због катастрофалних резултата. Депортиво је под вођством Олтре прошле сезоне изборио повратак у Примеру, али није наставио са успесима и у елитном такмичењу. Клуб из Галиције постигао је само две победе у 17 утакмица.

20.29 - Управни одбор Црвенe звездe подржао је на данашњем састанку спортског директора Зорана Стојадиновића и најавио да ће јавност бити благовремено обавештавана о информацијама у вези са активностима у прелазном року.

18.55 - Завршена је утакмица у Лондону. Ливерпул је саваладао Квинс Парк Ренџерс са 3:0 у последњој утакмици 20. кола Премијер лиге.

18.28 - На слици испод можете видети Лејтона Бејнса, који је извукао дебљи крај у дуелу са Геријем Кејхилом. 

18.20 - Норвежанин Андерс Јакобсен победник је такмичења у скијашким скоковима у Оберстдорфу, првог у оквиру традиционалне 61. турнеје "Четири новогодишње скакаонице". Новогодишња турнеја наставља се 1. јануара такмичењем у Гармиш-Партенкирхену.

17.45 - Ливерпул на полувремену на Лофтус роуду води са 3:0. Стрелци Агер и Суарез два пута. 

17.37 - У Египту фудбалска сезона почиње после годину дана суспензије због сукоба навијача са смртним исходом. Прошле године за време утакмице у Порт Саиду између најпопуларнијег клуба у Египту Ал Ахлија и локалног Ал Масрија у сукобу навијача погинуло су 74 особе.

16.35 - Френк Лампард је са два гола донео победу Челсију у гостима против Евертона - 2:1 и тиме сачувао наду да титула још није изгубљена. Управо због оваквих партија ЛА Галакси је спреман да му понуди четири милиона фунти да би заменио Дејвида Бекама. Ако прихвати понуду, постаће најплаћенији играч у америчкој лиги.

16.21 -  Шпанијa je савладала Француску са 2:1 у А групи Хопман купа који се игра у Перту. Победнички поен Шпанији донео је мешовити дубл Анабел Медина Геригес - Фернандо Вердаско који је био бољи од пара Жо Вилфред Цонга - Матилде Јохансон са 6:3, 6:3. Претходно је Француска повела захваљујући победи Цонге над Вердаском резултатом 7:5, 6:3, док је за Шпанију изједначила Медина Геригес савладавши Матилду Јохансон са 6:3, 6:2.

16.00 - Герет Бејл могао би да се придружи Реалу, али под условом да краљевски клуб плати за њега 65 милиона евра. Власник Тотенхема Данијел Леви је наводно, спреман да за ову суму пусти Бејла из клуба. Шпанска "Марка" је пре два дана објавила да је Реал спреман да за Бејла плати 40 милиона евра.

15.10 - Рукометна репрезентација Србије изгубила је у Веспрему од селекције Мађарске са 31:37 (18:17), у пријатељској утакмици уочи Светског првенства у Шпанији. Најефикаснији у тиму Србије био је Марко Вујин са седам голова.

15.00 - За разлику од својих српских колега, Фудбалски савез Хрватске ради сјајан скаутинг играча, нарочито оних младих, који имају хрватске корене а расејани су свуда по свету. Мрежа скаута претражује Јужну Америку, Европу, Северну Америку и Аустралију, како би пронашли наследника браће Ковач, Јосипа Џоа Шимунића... Тако је пред меч са Србијом, Хрватска добила још једног новог играча. У питању је фудбалер Бордоа Грегори Сертић, кој ије пристао да дође у Загреб након Нове Године и подигне пасош наших западних комшија. Сертић је забележио пет наступа за млади тим Француске.

14.34 -  Фудбалер Војводине и репрезентативав Босне и Херцеговине Мирослав Стевановић каријеру ће наставити у Севиљи, преноси новосадски „Дневник". Иако још увек нема званичне потврде, „Дневник" је сазнао да се ради о једном од највећих трансфера у историји Војводине. Оно што је занимљиво, овај трансфер је договорио недавно ухапшени фудбалски менаџер Зоран Павловић.

13.35 - Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон сматра да је Андреа Пирло заслужио Златну лопту ове године, јер игра на истом нивоу као Лионел Меси. Пирло еј био уврштен међу 23 играча који су конкурусали за престижну награду, али није доспео у ужи избор. "Не може се рећи да Меси није најбољи фудбалер на свету и највероватније се никада неће појавити неко сличан њему. Ипак, нападачи увек добију насловну страну. За мене је Пирло на истом нивоу као Меси, само његов проблем је што игра на средини терена и због тога неће бити третиран као остали фудбалери", рекао је Ђанлуиђи Буфон за италијанске медије.

13.30 - Пепе тврди да велики засотатак његовог Реала за Барселоном није због тога што су "Каталонци бољи, него јер је Реал лошији". Португалац је истакао и да је атмосфера у екипи одлична. "У Реалу смо сви као велика породица. Сви смо уједињени, јер смо свесни да само тако можемо да остваримо добар резултат", изјавио је Португалац, који је додао и да је сигуран да ће Роналдо остати у Реалу, и на крају продужити уговор, али да није сигуран каква судбина чека Жозеа Муриња.

13.25 - Андреа Петковић због повреде задобије на Хопман купу неће наступати на Аустралијен опену. У питању је повреда десног колена. Бивша девета играчица света, а сада 126. на WТА листи, објавила је на Твитеру да је повредила менискус десног колена, због чега ће највероватније морати да се подвргне артроскопији. Андреа Петковић, која је 2008. већ имала операцију лигамената, мораће да паузира најмање месец дана.

13.18 - Некадашњи, и већ сада легендарни тренер Барселоне Пеп Гвардиола, одбио је бланко понуду Манчестер ситија. Како наводе острвски медији, спортски директор "грађана", такође Каталонац, Ћики Бегиристајн поручио је Гвардиоли да само каже која је његова цена како би заменио Роберта Манћинија наредног лета, али Пеп има друге планове. Наводи се, а о томе се нашироко писало претходних месеци, да Гвардиола чека место које ће му ослбодити Алекс Фергусон у Јунајтеду. Њих двојица су се некоико пута сретали у Њујорку, када су се наводно све договорили. Уколико се Фергусон предомисли, Гвардиола ће одмарати још годину дана.

13.13 - Словеначка скијашица Тина Мазе исписала је нове стране историје свог спорта, пошто је годину окончала са 1.059 поена, што нико до сада није учинио у женској конкуренцији. Мазе је до историјског успеха дошла освајањем трећег места на суботњем слалому у Земерлингу, у оквиру Светског купа. Досадашња рекордерка била је још једна скијашица са ових простора, Јаница Костелић, која је пре седам година остварила 955. До Тине Мазе, нико никада није до Нове Године пробио границу од 1000 поена. Словенка је и, сасвим логично, најближа освајању Кристалног глобуса.

12.46 - Лазар Марковић у Челсију. За сада, само у посети. Како преносе београдски медији, нападач Партизана је у петак боавио у Лондону, где се састао са челницима европског првака. Наводи се да је Марковић обшао стадион, упознао његову историју, а затим се састао, у друштву оца и менаџера, са некоико људи из Управног одбора клуба. Приликом састанка, није потписао никакав документ. Најављено је само да ће се његови агенти поново састати са људима из Челсија, и то првог месеца наредне године.

12.40 - Иако није толико близу, крај каријере Саше Илића се назире. Међутим, разлога за тугу навијача Партизана нема, јер ће фудбалер који је недавно прославио и свој 600. меч у црно-белом дресу свакако и остати у Партизану - у другачијој улози. "Видим себе у Партизану и кад окачим копачке о клин. А како време одмиче све више ме привлачи тренерски занат. Још кад знам да се на тај позив одлучило доста мојих некадашњих саиграча, попут Ивана Томића, Матеје Кежмана, Миливоја Ћирковића, Зорана Бате Мирковића, преломио сам да једног дана и ја запловим водама струке. Обећавам да ћу завршити курс за ПРОФИ лиценцу и знање стечено у играчким данима пренети будућим генерацијама, наравно у мом Партизану, небитно да ли у првом тиму или млађим категоријама", обелоданио је Саша Илић, а пренели београдски медији.

12.32 - Тио Волкот је био сјајан у још бољој победи свог тима над Њуакслом. Фудбалер, који је на поемнутом мечу постигао хет-трик и забалежио јенду асистенцију, још није продужио уговор са "тобџијама" - а он истиче за шест месеци. "Ја настављам да играм најбоље што могу. Преговори су у току и уверен сам да ћу се са челницима врло брзо успети договорити", рекао је Волкот који се осврнуо и на готово известан повратак Тјери Анрија који је меч са Њукаслом посматрао са трибина.

12.10 - Нови кошаркаш Партизана Жофри Ловерњ званично је завршио сарадњу са Валенсијом и у наредних неколико дана требало би да се придружи црно-белима. Ловерњ је последњи меч за Валенсију требало да одигра у недељу против Уникахе, али за њега није било места у тиму, чиме је његова сарадња са 'слепим мишевима' приведена крају.. „Хвала Валенсији, свима у клубу и мојим саиграчима, био је ово један од најлепших месеци у мојој каријери. Срећно у будућности", написао је Ловерњ на свом Твитер профилу. „А сада Партизан!", додао је. Ловерњ, 21-годишњи француски центар, у редове српског шампиона долази јкао слободан играч.

12.07 - Менаџер Манчестер јунајтеда Алекс Фергусон истакао је да клуб неће продавати Португалца Нанија и јануаркском прелазном року. „Нећемо пустити Нанија. Он је одличан играч и потребан нам је", рекао је Фергусон, „Повредио се у незгодном тренутку и за њега и за тим. Послали смо га у Дубаи да се одмори и опорави од повреде". Недавно се у јавности појавила информација да би Арсен Венгер био више него рад да у своје редове доведе португалског репрезентативца, који је овог лета једном ногом већ био у Санкт Петербургу.

12.01 - Помоћни тренер Манчестер ситија Дејвид Плат, који и иначе најчешће разговара са медијима, рекао је да ће клуб морати да попуни празнину коју ће оставити одлазак браће Туре. Јаја и Коло Туре предводиће Обалу Слоноваче на Афричком Купу нација предстојећег месеца, а у овом клубу су свесни колико се то прошле сезоне одразило на игру тима и његову форму. "Нисам сигуран колико утакмица нећемо моћи рачунати на њега, али то је нешто са чим се морамо суочити. Изгубили смо га и прошле године и освојили првенство. Много значи екипи када има таквог играча, а слично је и с Колом. Мораћемо да се носимо са тим", рекао је Плат

11.56 - Тениска репрезентација Сједињених Држава победила је Јужну Америку са 2:1 у оквиру другог кола групе Б на Хопман купу у Перту. Венус Вилијамс је Американкама донела предност, победивши Шанел Шиперс са 2:1, да би Кевин Андерсон изједначио тријумфом над Џоном Изнером са 2:0. Пресудио је микс дубл, у којем су тријумфовали Вилијамсова и Изнер са 2:0. У другом дуелу састају се Француска и Шпанија. На Хопман купу учествује и репрезентација Србије, чије боје ће бранити Новак Ђоковић и Ана Ивановић, а први меч играће у понедељак против Италије у оквиру групе А.

11.52 - Двоструки олимпијски шампион и неприкосновени спортски херој у Великој Британији, атлетичар Мо Фарах, открио еј да су га цариници у Сједињеним Државам привели кад аје покушао да уђе у ту земљу. Фарах, пореклом Сомалијац, покушао је да убеди званичнике царине да није терориста, тако што им је показао своје олимпијске медаље. „Када смо покушали да добијемо боравишну визу, Најки је све средио и мислили смо да неће бити проблема. Ипак, били смо у Портланду са туристичком визом и морали смо да напустимо земљу и вратимо се. Тако да смо отпутовали у Торонто на неколико дана и вратили се. Али, када смо стигли, добили смо писмо да смо истрагом да смо терористи и да нам је забрањем приступ 90 дана", истакао је Фарах, који је истакао ид а му ово ниеј први пут да има проблема приликом уласка у Америку.

11.00 - Арсенал и Њукасл одиграли су феноменалан сусрет на Емирејтсу. Фестивал голова, међутим, умало није пропустио Арсен Венгер, који је имао озбиљних проблема са својом јакном...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво