TV PREMIJERA

Operacija Valkira

Film "Operacija Valkira" Brajana Singera sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, premijerno na Radio-televiziji Srbije u subotu 05. novembra.

Baziran na istinitoj priči, film prati smeli plan za eliminaciju jednog od najgorih tirana koje je svet ikada poznavao. Ponosan vojnik, pukovnik Štaufenberg je odan oficir koji voli svoju zemlju, ali je bio primoran da s užasom posmatra kako Hitlerov uspon dovodi do Drugog svetskog rata. 

Nastavio je svoju vojnu službu, sve vreme se nadajući da će pronaći način da zaustavi Hitlera pre nego što Evropa i Nemačka budu uništene.

Shvatajući da vreme ističe, Štaufenberg odlučuje da sam preduzme nešto, i 1942, po sopstvenoj inicijativi, pokušava da ubedi visoke oficire na Istočnom frontu da se suprotstave Hitleru i zbace ga sa vlasti.

Godine 1943, oporavljajući se od povreda iz borbe, Štaufenberg se udružuje s nemačkim Pokretom otpora, civilnom antihitlerovskom zavereničkom grupom sačinjenom od ljudi skrivenih na najvišim položajima.

Naoružani lukavom strategijom da upotrebe Hitlerov plan za stabilizaciju vlasti u slučaju njegove propasti - Operaciju Valkira - i taj plan preokrenu kako bi uklonili one na vlasti i osakatili Hitlerov režim.

S budućnošću sveta, sudbinom miliona i životima svoje supruge i dece pod znakom pitanja, Štaufenberg od jednog od mnogih Hitlerovih protivnika postaje onaj koji mora da ga ubije.

Uloge: Tom Kruz, Karis van Houten, Kenet Brana, Bil Naji, Tom Vilkinson.

Režiju filma (Valkirye, 2008) potpisuje Brajan Singer,

broj komentara 0 pošalji komentar