Galija predstavila svoje „Mesto pored prozora“

Jubilarni dvadeseti album grupe „Galija“ predstavljen je u sedištu Radio-televizije Srbije. „Mesto pored prozora“ je priča o čoveku koji je mnogo toga preturio preko glave i naučio jednu stvar - da sreća čoveku često sama dođe, da je treba samo prepoznati...

Niška rok grupa „Galija" promovisala je svoj novi album „Mesto pored prozora", 20. po redu u više od tri decenije dugoj karijeri.Disk sa 10 pesama („Više nisam tvoj", „Kakav džez", „Što se bore misli moje", „Meni si lepa"...) objavio je PGP RTS.

Tekstopisac Predrag Milosavljević rekao je na predstavljanju u holu Radio-televizije Srbije da je album nazvan „Mesto pored prozora", jer je to „izvor svetlosti i nade, gde pored vas prolaze predeli, gradovi i ljudi, i znak ljubavi prema voljenoj osobi za koju čuvaš to mesto".

„CD je priča o čoveku koji je mnogo toga preturio preko glave i naučio jednu stvar - da sreća čoveku često sama dođe, da je treba samo prepoznati i umeti da budeš srećan čak i sa malim sitnim srećama", rekao je Milosavljević pred brojnim novinarima, prijateljima i kolegama.

Muziku za deset pesama napisao je vođa i pevač Nenad Milosavljević koji je istakao da je „Mesto pored prozora" snimano od septembra prošle godine do jula, i to kao poslednji album rađen u PGP-ovom beogradskom Studiju Pet, gde je „Galija" stvarala i prvenac „Prva plovidba" 1979. godine, i potom „Drugu plovidbu" (1980).

„Neću govoriti koliko je teško u ova vremena raditi album, pretpostavljam da znate da su u pitanju finansije. Zašto smo sve ovo radili? Zbog prirode umetnika koja je nepokolebljiva i ne pristaje na poraz i povlačenje, i publike koja nam je ostala verna svih 35 godina", rekao je Milosavljević.

„Galija" je predstavila i drugi spot sa albuma za pesmu „Čuvam ti mesto pored prozora", a letos je kao najava CD-a objavljen prvi spot „Zločin i kazna", u kojem se pojavljuje glumac Srđan Žika Todorović.

broj komentara 0 pošalji komentar