Promocija albuma Danke Stojiljković "Odjek"

U Galeriji RTS-a održana je promocija novog albuma Danke Stojiljković "Odjek", u izdanju PGP RTS-a. Pred gostima, prijateljima i poštovaocima, Danka je otpevala dve numere sa novog albuma: "Ne zna nana" i "Samo to da dočekam".

Svoje utiske o saradnji, sa prisutnima podelili su Radmilo Cvijović, direktor PGP RTS, prof. dr Dimitrije Golemović, Vanja Bulić, novinar, publicista i Luka Mijatović, urednik, novinar. Promocijom novog albuma, Danka je ispisala još jednu stranicu u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri i najavila koncert koji će se održati 25. novembra u Domu Sindikata.

Pesmama sa novog albuma "Odjek" u izdanju PGP RTS-a, Danka Stojiljković nastavlja da neguje pravi srpski izvorni zvuk. Muzika se oseća i srcem i dušom. Ostavlja trag u nama, sa njom se radujemo i tugujemo, ispoljavamo svoje emocije.

Slobodanka Danka Stojiljković je rođena u Alibunaru 8. novembra 1969. godine, a osnovnu školu je završila u Pančevu, dok je srednju geodetsku školu završila u Beogradu.

U četrnaestoj godini postala je član KUD-a "Abrašević" iz Pančeva, a od 1991. do 1995. godine je pevač solista i tutista igrač u nacionalnom ansamblu "Kolo". Kod Žarka Milanovića polaže audiciju za radio pevača u Radio Beogradu, 1991. godine.

Prve trajne snimke za Radio Beograd snimila je 1992. sa omladinskim Narodnim orkestrom Radio Beograda, pod upravom Žarka Milanovića.

Od 1993. godine snima trajne snimke za arhivu Radio-televizije Srbije sa Narodnim orkestrom RTS pod upravom Ljubiše Pavkovića i Narodnim ansamblom RTS pod upravom Branimira Đokića (preko 70 arhivskih snimaka srpskih narodnih pesama i romansi) dok je uz pratnju Tamburaškog orkestra RTV Novi Sad snimila petnaestak trajnih snimaka srpskih narodnih pesama iz Vojvodine.

Učestvovala je u najslušanijim i najgledanijim radijskim i televizijskim emisijama narodne muzike: Kod "Zlatnog konja", Od srca srcu, Leti, leti pesmo moja mila, Šljivik, Žikina šarenica...

Učestvovala je na mnogim koncertima u organizaciji Muzičke produkcije Radio Beograda, kao i na humanitarnim koncertima, a stalni je saradnik Ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Od mnogobrojnih nagrada i priznanja izdvojićemo nekoliko: nagrade stručnih žirija za interpretacije na festivalima Beogradsko proleće, Zlatna tamburica, Vojvođanske zlatne žice.

U periodu od 2008. do 2012. godine bila je predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Srbije. Zaposlena je kao muzički urednik u Radio Beogradu gde nastoji da neguje muzičke vrednosti koje traju. Ekskluzivac je PGP RTS-a.

Prvi album pod nazivom "Za tebe", snimila je 1991. godine. Za njim slede "Romansa" (2005), "Beskraj" (2008) i naravno, "Odjek" (2014).

Promocija albuma Danke Stojiljković "Odjek"
broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 07. jan 2015, 21:03) - slave [neregistrovani]

Ekstra Danka

Fantasticno peva. Ima specifican glas, Puno cenim i rado slusam Dankine intepretacije.

(nedelja, 07. dec 2014, 21:40) - nedeljko [neregistrovani]

danka

danka vredi