Promocija "Javne tajne"

Zahvaljujući izvanrednom uspehu albuma- prvenca “U tami disko kluba”, ekskluzivac najstarije izdavačke kuće u regionu, dobio je priliku da ponovo podeli svoje inspiracije, stvaralaštvo i umetnost sa publikom.

Album "Javna tajna" objavljen je u decembru 2010.godine i  već prema prvim reakcijama, Aleksa Jelić je opravdao poverenje matične izdavačke kuće, poklonika  savremene muzike ali i rastuće  armije fanova.
Aleksa je kompozitor većine pesama na novom materijalu a aranžmani i produkcija povereni su (kao i na debitantskom albumu) renomiranim muzičkim producentima "Blek šip".

Svečanoj promociji u zgradi RTS, prisustvao je veliki broj Aleksinih kolega. Među prvima su naravno stigli članovi najuže porodice-otac,stric i brat od strica (kraće JU grupa) a potom Oliver Mandić, čije je stvaralaštvo bilo Aleksina inspiracija za novi muzički materijal.

Promociji su,osim predstavnika medija prisustvovali i Ognjen Radivojević, Nikola Čuturilo, Ana Štajdohar, Marija Mihailović, Aleksandra Perović, Sonja Lapatanov i mnoge druge javne ličnosti javnog i umetničkog života Beograda.

Aleksandar Pilipenko, gl.i odgovorni urednik PGP RTS je na promociji novog albuma Alekse Jelića izjavio je da ova izdavačka kuća sa mnogo poverenja ponovo dala priliku Aleksi da plasira svoje stvaralaštvo. -"Aleksa je već utabao svoj umetnički put. Kojim ide sigurno i često vrlo smelo,PGP ga u tome iskreno podržava i on ima našu punu podršku" rekao je Pilipenko.

Okupljenima na promociji, Aleksa je premijerno otpevao još jedan hit "Ludi i mladi", numeru koja se takođe izdvojila sa ovog albuma, posle obrade pesme "Flojd".

Prvi singl koji se izdvojio sa novog albuma je pesma "Flojd", obrada legendarne melodije iz kultnog filma "Nacionalna klasa". Aleksa je prvi autor koji je dobio dozvolu autora Zorana Simljanovića da pesmu obradi. Aleksina verzija ove pesme već je veliki hit u medijima i klubovima u Srbiji i regionu. U video spotu, koji je dobio sve pohvale kritike i publike, između ostalih pojavljuje se i ikona domaće kinematografije- Dragan Nikolić .

U toku su dogovori da u saradnji sa RTS, Aleksa Jelić uskoro snimi drugi video spot, za naslovnu pesmu "Javna tajna".Ove jeseni, Aleksa Jelić planira da publiku obraduje solističkim koncertom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи