Big Bend RTS i Simon Riter (Simon Rigter)

Big bend Radio-televizije Srbije i Dom omladine Beograda, 13. juna, sa početkom u 20 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, zatvaraju prolećnu programsku sezonu koncertom pod nazivom ’’VOYAGE ’’ (putovanje). Putovanje se nastavlja u septembru, nakon vrlo aktivne letnje sezone, ispunjene festivalskim nastupima i koncertnim turnejama.

Simon Riter je gost solista na koncertu koji predstavlja još jedan iskorak u autentičnost, originalnost i autorsko stvaralaštvo.

Sve kompozicije se premijerno izvode i pažljivo su objedinjene u putovanje, magično putovanje, koje predstavlja naše soliste Big benda RTS-a i Simona Ritera kao jednog od vodećih džez umetnika u Evropi.

Simon Riter potiče iz muzičke porodice i od najranijeg detinjstva je u svakodnevnom kontaktu sa muzičkim instrumentima.
Već sa 16 godina upisuje Konzervatorijum u Den Hagu (Den Haag), kod čuvenog pedagoga i soliste Džon Ruoka (John Ruocco), da bi kasnije upisao i prestižni konzervatorijum Hilversum (Hilversums) u klasi vodećeg saksofoniste Evropske džez scene Ferdinanda Povela (Ferdinand Povel).

Nakon uspešnog školovanja i usavršavanja, njegova karijera beleži saradnju sa eminentnim džez umetnicima:Kurtis Fuler (Curtis Fuller), Slajd Hempton (Slide Hampton), Džordž Kolman (George Colman), Alvin Kvin (Alvin Queen), Koncert Gebau Džez Orkestar (The Jazz Orchestra of the Concertgebouw), Roterdam džez orkestar (The Roterdam Jazz Orchestra).

Podatak da je solista na preko 40 LP i CD izdanja i titula gostujućeg profesora na institutu za umetnost u Roterdamu (Codarts instituut te Rotterdam) i konzervatorijumu u Amsterdamu (Conservatorium te Amsterdam), svrstavaju ga u porodicu vodećih džez umetnika starog kontinenta.

Karte u prodaji na blagajni Doma omladine.

broj komentara 0 pošalji komentar