Soko Grad - moba 2016.

Moba u Soko Gradu, kod Ljubovije, akcija je Srpske pravoslavne crkve, namenjena srpskoj srednjoškolskoj i studentskoj omladini iz zemlje i dijaspore. Ove godine, šesnaesta po redu, okupila je omladince iz svih krajeva sveta, a mi vam predstavljamo decu iz Crne Gore, sa kojom je razgovarala Rada Đokić Stojadinović.

Program boravka učesnika Mobe ima za cilj da se mladi kroz rad, druženje i kulturno-obrazovne programe zbliže i upoznaju kulturno i istorijsko nasleđe zemlje i naroda od koga potiču.

KUD Sveti Jovan Vladimir iz Bara pokazao je publici svoje igračko i pevačko umeće, kao i bogatstvo narodnih nošnji. Predstavili su igre iz Crne Gore i objasnili koleginici koje su razlike između "novog i starog crnogorskog" jezika. Evo šta kažu dečaci iz Crne Gore, Obrad Golubović i Jovan Đukanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво