Srbija na vezi-region, RTS Svet, 18.55

Šta (nam) se piše? Štampu prelistavamo sa urednikom "Vesti" iz Frankfurta, Branimirom Đokićem.

Pre dvadeset sedam godina dnevni list "Vesti" sa sedištem u Frankurtu, uspeo je da probije sankcije i da dođe do naših ljudi u dijaspori sa informacijama koje su ih najviše interesovale. U to vreme, pored Satelitskog programa RTS-a, to je bio jedini mediji, koji je kao takav održavao i jačao vezu između matice i rasejanja. Saradanja koju smo uspostavili tada, traje i danas. Ovoga puta, urednik "Vesti" Branimir Đokić komentarisaće aktuelnu situaciju koja se tiče položaja Srba u zemljama regiona.

U Beogradu je održan okrugli sto sa temom "Položaj i problemi srpskog naroda u Crnoj Gori", o čijim zaključcima izveštava Biljana Radulović.

Književnica Milunka Banduka Jovović, rođena je u Sarajevu, a od devedestih godina radi kao nastavnica u Podgorici, gde je napisala mnoga svoja dela, među kojima je i pesma "Digli ruku na azbuku" i zbirka aforizama žena aforističara "Žensko pismo", govori o položaju srpskog pisca u Crnoj Gori. Prilog su pripremile kolege iz Srpske TV Crne Gore.

U saradnji sa Društvom članova Matice srpske u Republici Srpskoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Srpske, U Banjaluci počinje kampanja "Karavan kulture govora" koju sprovodi Udruženje za unapređenje i razvoj kulture javnog govora "Izražajnost". promociji kampanje, prusustvovale su kolege iz Radio televizije Republike Srpske.

U mestu Srb u Lici (Hrvatska), živi nešto manje od pet stotina stanovnika, čiju većinu čine Srbi. Jedan dan njihove svakodnevice, zabeležile su kolege iz TV produkcije Zajedničkog veća opština Vukovar.

"Ponori zla" naziv je stripa autora Jovana Bratića koji prikazuje stradanje Srba tokom Drugog svetskog rata na prostoru istočne Hercegovine. Da podsetimo, bio je to deo prostora zloglasne NDH. O delu koje se bazira isključivo na istorijskim činjenicama, a o kojima se dugo ćutalo, večeras razgovaramo sa autorom Jovanom Bratićem koji će biti naš gost u studiju.

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Rediteljka Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво