Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 22.20

Fond dijaspora za maticu obeležava 20 godina postojanja i humanitarnog rada, a formiran je još u vreme bombardovanja aprila 1999. godine. Prevashodna uloga Fonda bila je da finansijski pomogne izgradnju uništene infrastrukture i porodice poginulih. U godinama koje su usledile, Fond je pomagao narodne huhinje na Kosmetu, otklanjao posledice poplava. Gost emisije je jedan od osnivača Fonda i član Upravnog odbora prof. dr Milivoje Pavlović. "Magazin" možete gledati i na RTS2 u subotu, 14. septembra u 11.30.

Fondacija Ana i Vlade Divac održala je u Čikagu donatorsko veče za prikupljanje sredstava za pomoć Tehničkoj školi u Vladičinom Hanu, čiji đaci su ostvarili izuzetne uspehe. Glavni gosti i domaćini bili su upravo Ana i Vlade, koji je tokom vikenda i zvanično ušao u legendu - postao je član košarkaske Kuće slavnih. Iz Čikaga izveštava Aleksandar Žigić.

Srbi u Sloveniji dobili su krovnu organizaciju koja će objediniti sva aktivna srpska društva i udruženja. Koji su osnovni ciljevi Saveza u narednom periodu čućemo od novoizabranog predsednika Izvršnog odbora Marka Sladojevića. Iz Slovenije izveštava Milovan Terzić.

Muzički gosti emisije su umetnički rukovodilac Beogradskog diksilend orkestra Vladimir Racković i ansambl Ratislav Blagojević i Gledanice.

Repriza emisije na RTS Svet u četvrtak, 12. septembra u 13 sati.

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво