Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 21.46

Konferencija srpske medicinske dijaspore, "Dnevnik akademika Vladete Jerotića", Akademija srpske narodne igre, Berlinski sabor, teme su najnovijeg "Magazina Srbija na vezi". I sve to uz "Kolo"! "Magazin" možete pogledati i na RTS2, u subotu, 22. juna u 11.25.

Veliki broj lekara sa najprestižnijih klinika u svetu, biće gosti Beograda ovih dana, od 20. do 22. juna, kao učesnici "Konferencije srpske medicinske dijaspore", desete po redu. Cilj konferencije je da okupi srpske lekare iz inostranstva, kao i međunarodne medicinske stručnjake da se udruže u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu promovišući solidarnost, prijateljstvo i razmenu znanja.

Jedna od učesnica, gošća je Magazina Srbija na vezi, dr Jelisaveta Sanja Rolović, klinički psiholog iz Njujorka, koja već godinama radi na podizanju svesti o seksualnom zlostavljanju dece, naročito među populacijom iz bivših jugoslovenskih republika.

Dnevnik akademika Vladete Jerotića, srpskog lekara, neuropsihijatra, psihoterapeuta i književnika, koji je on počeo da piše sa 14 godina, o odrastanju i problemima prelaska iz dečaštva u odraslo doba, po njegovoj želji, objavljen je posle njegove smrti, ovih dana. Gošća emisije je prof.dr Irena Arsić,bliski saradnik ovog značajnog intelektalca u zadnjih 30 godina i neko kome je pripala čast da vodi Zadužbinu Vladete Jerotića.

Akademija srpske narodne igre Bate Marčetića iz Toronta,koja punih 15 godina nastoji da sa kulturnom baštinom Srbije upozna ne samo najmlađe naraštaje našeg porekla, nego i Kanađane, velikim gala koncertom nedavno su obeležili značajan jubilej. Iz Toronta izveštava, Branka Dikanović Trbojević.

Tradicionalni Berlinski sabor održava se svakog leta, idući u susret vidovdanskom prazniku. Cilj manifestacije je okupljanje što većeg broja srpskih klubova, kulturno umetničkih društava i sportskih udruženja. Atmosferu sa ovogodišnjeg skupa, održanog početkom meseca u Berlinu, šalje nam Branislav Đorđević.

U susret svetskom Danu muzike, 21.juni, ugostićemo Ansambl Kolo, našeg muzičkog ambasadora u svetu.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar