Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Turistička organizacija Beograda je od 15. do 17. aprila učestvovala na Međunarodnom sajmu turizma, China Outbound Travel & Tourism Market, u Pekingu, u okviru regionalne promocije Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a pod okriljem nacionalne Turističke organizacije Srbije. Tim povodom ali i o predstojećoj turističkoj sezoni, gost emisije "Srbija na vezi" je Miodrag Popović, v.d. direktor Turističke organizacije Beograda. Repriza emisije, petak 26.04. u 13.00. Budite sa Srbijom na vezi!

Beograd je na sajmu u Pekingu predstavljen kao atraktivna evropska „siti brejk" destinacija, sa mnoštvom urbanih sadržaja, bogatom ponudom kulturnih, sportskih i drugih manifestacija i drugim segmentima turističke ponude naše prestonice namenjene kineskim gostima.

O dogovorenim sradnjama kao i planovima za budućnost razgovaraćemo sa Miodragom Popovićem, v.d. direktorom Turističke organizacije Beograda.

 

U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja održana je promocija knjige „Učimo ćirilicu" koju je priredio jedini dnevni list srpske dijaspore „Frankfurtske vesti" uz pomoć Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja. Više o samoj knjizi u prilogu Milene Vujović.

U Udruženju književnika Srbije promovisana je knjiga ruskog publiciste Borisa Zemcova pod imenom "Rusi nisu izdali", u kojoj je objašnjeno stradanje Srba u poslednjim ratnim sukobima na tlu bivše Jugoslavije. Sa događaja izveštava Vladan Rakić. 

Udruženje Inicijativa kreativne radionice projekat je Gordane Antunović koja već dvadeset godina živi i radi u Švedskoj. Od odlaska sanjala je da se bavi kulturom, puna entuzijazma i energije počela je da organizuje i potpuno sam finansira pozorišne predstave, na kojima je u početku bilo svega tridesetak ljudi. Danas su, zahvaljujiući njoj, pozorišne sale širom Švedske prepune naših ljudi, za svaku predstavu traži se karta više. Ugostila je veliki broj glumaca iz Srbije a najponosnija je na gostovanje Petra Božovića. O velikoj želji za negovanjem lepe reči maternjeg jezika, moći pojedinca u velikom sistemu, životu i radu u tuđini sa Gordanom Antunović razgovarala je Marija Cvijić.

Kao i svakog četvrtka, o dešavanjima širom planete izvestiće nas naši dopisnici.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво