Srbija na vezi - region, RTS Svet, 18.55

Svečanost povodom Dana Republike Srpske i 27 godina od proglašenja prvog Ustava Srpske, položaj manjina u Severnoj Makedoniji, srpsko-ruski odnosi, neke su od tema "Srbije na vezi". Gost u studiju je novinar Jelena Đorđević Popović koja će nam ispričati kako se grad Čačak predstavio u Rijeci, Puli i Labinu. Reprizni termin u utorak, 5. marta, u 13.05.

Povodom Dana Republike Srpske i 27 godina od proglašenja prvog Ustava Srpske, u Beogradu je petu godinu za redom, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji priređen svečani prijem. I ovom prilikom, Stari dvor je bio mesto okupljanja uglednih zvanica političkog, javnog i kulturnog života Srpske i Srbije, kao i diplomatskog kora. O čemu je najviše bilo reči, izveštava kolega Miroslav Karlica.

U drugom, Federalnom entitetu BiH, Srba nema dovoljno ni da bi se konstituisao parlament i često su u prilici da se bore za prava koja su zagarantovana Ustavom, za to im, kako kažu, treba podrška i Srpske i Srbije. O položaju Srba u FBiH, prilog su pripremile kolege iz Radio televizije Republike Srpske.

Direktor Uprave za razvoj i unapređenje obrazovanja manjinskih zajednica u Vladi Republike Severne Makedonije Milutin Stančić, u razgovoru sa kolegom Miroslavom Karlicom istakao je probleme sa kojim se suočava srpska zajednica u toj zemlji, ali i šta bi doprinelo rešavanju istih.

U goste smo pozvali koleginicu Jelenu Đorđević Popović da nam ispriča kako se grad Čačak predstavio u Rijeci, Puli i Labinu.

Mirjana Raičević Tasić predstavlja duhovnu i kulturnu povezanost srpskog i ruskog naroda.

U prilog tome, govori i priča Radio televizije Republike Srpske o Ruskinji koju je ljubav dovela u Potkozarje.

Muzički genijalci Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, poznati su po neobičnom repertoaru, i uvek za notu idu dalje. Ovoga puta i za notu i za sliku. O čemu se radi, saznaćete u večerašnjoj "Srbiji na vezi".

Urednici Miroslav Karlica i Nada Vukelić

Reditelj Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво