Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

O filmu, knjigama, izložbama. Pisci, režiseri, kustosi u zajedničkoj misiji- promovisanje kulture i tradicije Srbije...ma gde bili.

Na samom početku emisije vodimo vas na 63. Međunarodni sajam knjiga gde su se u velikom broju okupili naši pisci iz rasejanja.

Povodom obeležavanja 100 godina od završetka Velikog rata , u organizaciji Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine - Loznica, na području grada Loznice snima se igrano-dokumentarni film „SRBIJO, DUŠO MOJA".

Tim povodom, gost emisije je Zoran Grujić, režiser i scenarista. Cilj filma je da se pokolenja upoznaju sa besmrtnim podvizima junaka koji su žrtvovali živote za čast, otadžbinu i slobodu Srbije.

Muzej Nikola Tesla gost je  Muzeja nauke i tehnologije u Šangaju. Ova značajna institucija domaćin je izložbe „Tesla- čovek iz budućnosti" kojom Muzej Nikole Tesle predstavlja lik i delo jednog od najvećih umova civilizacije kineskoj publici. O utiscima sa otvaranja razgovaraćemo sa kustosom izložbe Vladimirom Perićem.

O dešavanjima koja su obeležila proteklu nedelju širom sveta, izvestiće nas naši dopisnici.

Urednik i voditelj emisije Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Maja Mandić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво