Magazin Srbije na vezi, RTS Svet, 21.00

Prirodne lepote Srbije, reke, planine, banje - u službi današnjeg čoveka, o ljudima kao najvećem bogatstvu Srbije ma gde živeli, i večitoj dilemi - otići ili ostati... teme su "Magazina Srbija na vezi".

Jedna od vodećih ustanova na polju medicine i turizma Specijalna bolnica "Čigota" postala je prvi brend u Srbiji i Evropi koji je zaštitio uslugu pod geografskim poreklom. O daljim planovima jednog od najposećenijih mesta na Zlatiboru, Centru zdravlja "Čigota", u kojem je sve veći broj posetilaca iz inostranstva, govori direktor dr Željko Stakić.

Prirodna bogatstva Srbije su neprocenjiva - šta bi trebalo da radimo kako bismo bolje iskoristili ono što imamo, a samim tim i zaštitimo i brendiramo, govori Miljan Premović, marketinšski stručnjak.

Drama "Mitrovdan", koja govori o poslednjem susretu dva izuzetna srpska čoveka i duhovnika, patrijarha Gavrila Dožića i vladike Nikolaja Velimirovića u Nemačkoj 1946. godine i nnjihovoj moralnoj dilemi - da li se vratiti u zemlju ili se otisnuti u svet, privlači, ovih dana, pažnju beogradske pozorišne publike, a gosti emisije su autor i reditelj Bratislav Petković i glumac Nebojša Ljubišić, kao patrijarh Gavrilo Dožić.

O fruli, najvažnijem instrumentu sa naših prostora i školi frule "Vladikaj Nikolaj Velimirović", govori jedan od najboljih frulaša Šumadije - Milinko Ivanović. Zvucima frule mlade grupe frulaša iz Šumadije završićemo emisiju, počećemo je igrama iz Šumadije i Ansamblom narodnih pesama i igara "Kolo" a lepotu izvornog pojenja, akapela, predstaviće Aleksandra Milanović i Marija Babić.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво