Srbija na vezi - region, RTS SAT, 18.55

Na području bivše Jugoslavije ili, kako se to danas češće govori, u regionu, nikad dosadno. Najnovije događaje, u studiju RTS-a, komentariše dr Milan Gulić. Ugostićemo i dr Sanju Popović Pantić, predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije, kao i Nenada Grujičića, autora "Antologije ojkače". Reprizni termin emisije u utorak, 12. decembra u 13.05.

Duhovi prošlosti i ratnih stradanja i danas su prisutni. Koliko smo sposobni da prošlost prepustimo istočarima i okrenemo se budućnosti? Rat je završen pre 22 godine ali očito da je još uvek u glavama mnogih ljudi. To su pokazale i poslednje presude Haškog tribunala, u senci kojih je izglasan veoma sporan Zakon o hrvatskim braniteljima. Bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović u Beogradu je nediplomatskim istupom ugrozio sporazum o razgraničenju sa Srbijom.

U oba entiteta u BiH u toku je zamena starih zemljišnih knjiga. U federalnom, ipak, to liči na perfidno otimanje srpske imovine.

O tome u emisiji, ali i štampi u regionu, čije će pisanje komentarisati dr Milan Gulić.

Ugostićemo i dr Sanju Popović Pantić, predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije, kao i Nenada Grujičića, autora Antologije ojkače.

Urednici Miroslav Karlica i Milena Vujović

Realizacija Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво