Centralni savet Srba u Nemačkoj posvećen jačanju privrednih veza Srbije i Nemačke

Centralni savet Srba u Nemačkoj u saradnji s Upravom za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova i organizacijama učesnicima u projektu, održao je konferenciju za medije kojom je upoznao javnost sa svojim radom i projektima. Istovremeno, Centralni savet želi da pokrene inicijativu za obeležavanja 50. godišnjice zvaničnog početka ekonomske migracije iz SFRJ za Nemačku.

Centralni savet Srba u Nemačkoj (ZSD) deluje već punih 10 godina. Ova organizacija svojim sadržajima i aktivnostima okrenuta je prvenstveno zemlji domaćina. Poslednjih godina u fokusu rada je i tzv. razvojna saradnja.

U prostorijama Uprave za dijasporu pri Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu organizovala je konferenciju za novinare kako bi predstavila planove za ovu godinu.

„Mi smo danas u Beogradu da bismo objavili naša 4 značajna i interesantna projekta koje realizujemo na liniji Nemačka-Srbija", rekao je za RTS mr Milan Čobanov, predsednik Centralnog saveta Srba u Nemačkoj.

Projekti se realizuju uz pomoć i saradnju sa institucijama iz Srbije.

„Projekat Omladinska akademija predstavlja rezultat uspešne sardnje Omladinskog saveza Srbije i Centralnog saveta Srba u Nemačkoj. Cilj nam je da okupimo mlade ljude širom Evrope, da oni steknu određena znanja i veštine, da bi ih primenili u lokalnoj sredini", rekao je Nemanja Todorović, projektni menadžer ZSD.

„Cilj našeg projekta je povezivanje uspešnih srpskih privrednika u dijaspori i Srbiji koji žele da se ostvare na nemačkom tržištu", rekla je koordinator projekta ZSD Dragana Nikolić.

„Studenti Visoke turističke škole u Beogradu posebno se raduju prilici kad putujući mogu nešto i da nauče. U centru za odnose sa javnošću i međunarodnu saradnju na Visokoj turističkoj školi u Beogradu, veliko nam je zadovoljstvo da sa brojnim partnerima imamo saradnju i u toj priči je i Centralni savez Srba u Nemačkoj. Naši studenti će učestvovati u programima Erazmus plus koji uključuju mogućnost da putuju, a učestvovaće i u jednom marketinškom projektu, u obeležavanju kuće u kojoj je živeo Laza Lazarević, čuveni književnik i poštovani lekar koji je karijeru napravio u Berlinu, tako da će oni radeći na projektu, moći da primene teoriju, ono što ih učimo u školi, i u praksi", rekao je Milenko Đurić, direktor Visoke turističke škole u Beogradu.

Ovom konferencijom otpočelo je i obeležavanje 50. godišnjice zvaničnog početka ekonomske migracije SFRJ za Nemačku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво