Božićni konvoj stigao u srpske enklave

Uprkos zabrani koja je uvedena Arnou Gujonu, osnivaču organizacije "Solidarnost za Kosovo", 10. septembra prošle godine, francuski volonteri, njih osmoro, ušli su na Kosovo bez problema i zadržavanja od strane kosovskih službi bezbednosti.

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo" iz Francuske stigao je juče u srpske enklave.

Distribucija paketića za decu, školskog pribora i nove garderobe počela je u metohijskim selima Banje, Crkolez i Suvo Grlo a nastaviće se do 2. januara. Ukupna vrednost humanitarne pomoći prelazi 62 000€.

"Pored materijalne pomoći, naši volonteri će u svakom domu pružiti svu ljubav i solidarnost koje osećaju prema žiteljima enklava. Ta moralna podrška je izuzetno značajna, po gotovu u ovim prazničnim danima, kad se usamljeni ljudi osećaju još usamljenijim i zaboravljeni još zaboravljenijim.

"Iako nisam fizički prisutanzbog zabrane, moje srce i moje misli su sa njima. Sa volonterima koji su napustili svoj komfor i uzeli odmor u svojim firmama da bi došli na Kosovo. Sa prijateljima iz Gračanice koji ih vode po enklavama kao pravi domaćini i pokazuju im srpsko gostoprimstvo. Sa decom i njihovim roditeljima koji žive u zabačenim selima u koja sam ranije uvek rado navraćao. Sa svim Srbima sa Kosmeta, koji ne odustaju uprkos svemu. Naša akcija se nastavlja i naša odlučnost nejenjava!" izjavio je Arno Gujon.

Ovo je 48. konvoj koji je stigao na Kosovo od 2004. godine kada je osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo" u Francuskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво