Talenti na okupu - stvaraj u Srbiji

Druga konferencija "Talenti na okupu 2.0" pod maksimom „stvaraj u Srbiji" održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu. Okupila je mlade i talentovane ljude iz dijaspore, predstavnike dijasporskih i domaćih organizacija i preduzeća, a koji već neko vreme komuniciraju putem platforme Srbija stvara.

Platforma Srbija stvara pokrenuta je na inicijativu Saveta za kreativne industrije pri kabinetu premijerke Ane Brnabić, koja je danas i otvorila konferenciju Talenti na okupu 2.0. Deo obraćanja premijerke možete čuti u videu.

Za Program za dijasporu Radio-televizije Srbije govorio je povratnik, doktor nauka Zoran Milosavljević, doktor medicine i medicinske antropologije, koji je nakon završenih master i doktorskih studija u Velikoj Britaniji i Poljskoj, ove godine odlučio da svoj naučni rad i karijeru nastavi u Srbiji, na Institutu za javno zdravlje „Batut", u okviru novog naučno-istraživačkog centra.

Dijaspori i talentima u dijaspori se obratio i Ivan Brkljač, direktor programa za cirkularne migracije, takođe povratnik iz inostranstva. Ivan Brkljač je pozvao srpsku dijasporu da se okupi u "tački povratka" - www.tackapovratka.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво