"Dukati i biseri", koncert za jubilarnih deset

Jedan od najpopularnijih folklornih ansambala u Čikagu, "Dukati i biseri", proslavlja u subotu 14. decembra svoj jubilej - 10 godina rada, velikim koncertom u sali čikaške srednje škole Taft na adresi 6530 West Bryn Mawr. Vrata se otvaraju u 18.30, a program počinje u 19 sati. Specijalni gosti biće ansambl "Kolo" iz Hamiltona u Ontariju, Kanada, što je blizu Toronta, najvećeg kanadskog grada.

U ansamblu Dukati i biseri kažu da je ovo najveći jubilej do sada. Za deset godina porasli su u značajnu neprofitnu organizaciju, razvili repertoar, napravili kolekciju nošnji, stekli mnoge prijatelje i još mnogo toga.

Svakog proleća oni nastupaju na festivalu na Univerzitetu Čikaga, a igrali su i gostovali i na Floridi, u Indijani, Viskonsinu, Kanadi, Banja Luci...

Imaju i svoj studio na 6069 Nort Milvoki Aveniji u Čikagu gde održavaju probe. Interesantno je da tu igraju i najmlađi članovi ali i studenti, koji obično napuste ansambl kada krenu na fakultet.

Predsednica ansambla Dukati i biseri je Dušanka Kangrga.

Uvereni smo da će Dukati i biseri pripremiti odličan program za ovaj nastup, jer u ansamblu jako polažu na što kvalitetniji, vrhunski folklor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво