Život ima i opciju "B"

Nedavno je u Užicu i Beogradu predstavljen novi roman Mile Filipović "MilaMar", objavljen u izdanju "Znaka". Nakon romana "Koncentrični krugovi", koji je napisala zajedno sa Snežanom Bošković, i zbirke kolumni "Pogled popreko", "MilaMar" je treća knjiga Užičanke, koja od 1996. živi u Čikagu.

O romanu su u Užicu govorili Petar Arbutina, književni kritičar i Nada Selaković, prevodilac i novinar, a u Beogradu Vida Ognjenović, književnica, Petar Arbutina, književni kritičar i Slobodan Simić, psihijatar i aforističar, analizirajući ovo zanimljivo štivo čiji su glavni akteri život, i smrt kao njegov deo, a ne kao kraj.

Priča o ljubavi, strasti i patnji ispisana je u zanimljivoj memoarskoj formi sa zaokretom, koja će se radoznalom čitaocu sigurno dopasti, i navesti ga da istraži sopstvene patnje, tuge i ljubavi.

„Roman je pokušaj da se pronađu odgovori na pitanja o prolaznosti života, prebrode tuge i nastavi život, usvoji opcija B", kaže Mila Filipović za RTS. 

Mila Filipović je po profesiji novinar, rođena u Užicu. Od 1996. živi i radi u Čikagu. Diplomirala je novinarstvo na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Bila je novinarka užičkog nedeljnika Vesti i glavna i odgovrna urednica Radio Užica. Od 1996. godine živi i radi u Čikagu, gde je 2005. godine magistrirala slavistiku na Univerzitetu države Ilinois. Bila je dopisnica Frankfurtskih vesti iz Čikaga, a od 2017. piše za Užičku nedelju.

Roman "MilaMar" biće predstavljen u Čikagu, u subotu 16. novembra u "Ice HouseGallery".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво