TOB na obeležavanju nacionalnog praznika Srbije u Ankari

Turistička organizacija Beograda (TOB) uspešno je predstavila turističku ponudu Beograda i Srbije u okviru događaja koji je u Ankari, glavnom gradu Turske, organizovala ambasada Republike Srbije u Turskoj povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Turske, odnosno, povodom obeležavanja nacionalnog praznika naše zemlje.

Prema podacima Sekretarijata za upravu - sektor statistike, tržište Turske je već nekoliko godina unazad veoma značajno za Beograd, a Turci su po broju ostvarenih noćenja i prošle godine bili najbrojniji gosti u našem gradu, saznajemo iz TOB-a.

Turistička organizacija Beograda je učestvovala na ovom događaju kako bi pred velikim brojem značajnih i uglednih gostiju iz političkog i javnog života Turske, kao i velikim brojem stranih diplomata u toj zemlji, na najbolji način predstavila turističku ponudu Beograda i Srbije.

Skup su otvorili Nj.E. ambasador Srbije u Turskoj, Zoran Marković, i ministar omladine i sporta, Mehmet Kasapoglu. Govorilo se o činjenici da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou, kako politički tako i ekonomski, govornici su naglasili da te odnose i dalje treba razvijati. Takođe, tema prezentacije Beograda i Srbije je posebno istaknuta, nekoliko vekova zajedničke istorije, kao i to da naši narodi imaju mnogo toga zajedničkog.

Događaju je prisustvovao i ministar kulture i turizma u Vladi Republike Turske, Mehmet Nuri Ersoj, sa kojim je direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, istakao činjenicu da je tursko tržište već godinama jedno od najznačajnijih kada je Beograd u pitanju i zahvalio za posetu našem štandu na nedavno završenom sajmu turizma u Istanbulu. Ministar Ersoj je u razgovoru izneo nekoliko zapažanja u korist daljeg povećanja dolazaka gostiju iz Turske u Beograd, posebno kada su u pitanju promocija na turskom tržištu i povoljnija komunikacija, odnosno avio-saobraćaj između Turske i Beograda.

Među uglednim gostima bio je i košarkaški reprezentativac naše zemlje koji trenutno igra u Ankari, Vladimir Štimac.

Turistička organizacija Beograda je ostvarila brojne kontakte i pozive za promociju u Turskoj, dok je poseban doživljaj bila poseta našoj ambasadi u Ankari, građevini koja predstavlja svedočanstvo o odnosima dve zemlje. U ovom retko reprezentativnom objektu, u dogovoru sa našom ambasadom, odnosno Ministarstvom spoljnih poslova, Turistička organizacija Beograda će prirediti i posebnu promociju u toku ove godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво