Promocija RTS Planete u Čikagu

U Čikagu je, u okviru "Nedelje RTS Planete", održana promocija multimedijalne internet platforme u Generalnom konzulatu Republike Srbije. Ovo je druga po redu promocija RTS Planete u gradu koji je drugi po broju Srba u svetu.

"Nedelja RTS Planete" nastavljena je u okrilju čikaških oblakodera, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u ovom gradu.

Prisutne je pozdravio konzul žeran Dejan Radulović.

"Zaista mi je veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da i u Generalnom konzulatu u okviru "Nedelje RTS Planete" u Čikagu predstavimo novu multimedijalnu platformu RTS- a. Smatram da je ovo vrlo značajno, da se i naši građani u rasejanju upoznaju", za RTS izjavio je konzul žeran Republike Srbije u Čikagu, Dejan Radulović.

Tatjana Ćitić i Žikica Živković su predstavili deo velikog broja interesantnih priloga i emisija koje se mogu videti preko aplikacije, uz mogućnost gledanja RTS programa uživo.

"Mislim da je ovo zapravo prava adresa sa koje treba da ode informacija o značaju RTS Planete za srpsko rasejanje i za sve Srbe koji žive ovde u Čikagu a kojih je mnogo. Mislim da naše dve institucije i država i ovaj projekat koji je od nacionalnog značaja i treba da budu negde u sinergiji, da to jeste jedna vrlo značajna misija u smislu jačanja veze između matice i rasejanja.", rekla je Tatjana Ćitić, pomoćnik izvršnog direktora za razvoj RTS- a.

Bio je interesantan susret dr Željka Atlagića, o kome smo govorili ranije na RTS- u kao redovnom gledaocu RTS Planete, i dr Tatjane Ćitić.

"Stvarno me raduje prvo jer su došli, raduje me da su počeli jedan ovakav projekat, to je, ja mislim prvi korak ali vidi se tu jedno majstorstvo tih ljudi koje mi gledamo. Da li je to Šarenica ili neki drugi program, ovakav ili onakav, ono što ovo pokazuje je majstorstvo u svemu tome. Raduje me što možemo da popričamo o nekim lepšim stvarima i nekakvim drugim mogućnostima", rekao je dr Željko Atlagić.

Prvi deo "Nedelje RTS Planete" u Čikagu protekao je uspešno. Predviđene su još dve prezentacije, jedna je u subotu uveče u ovdašnjem popularnom restoranu "Skadarlija", a u nedelju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Lilandu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво