Uskliknimo s ljubavlju

Music Art Project, koji sprovodi program El Sistema u Srbiji, najavljuje koncert hora Muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Vranja 28. januara u 14 sati u okviru manifestacije Božićno seoce kod Hrama, na platou kod Hrama Svetog Save.

Nastupiće naš priznati hor Muzičke škole Stevan Mokranjac iz Vranja predvođen dirigentskom palicom Aleksandre Savić i MAP muzičkog direktora i maestra Herarda Estrade, iz Venecuele.

Music Art Project vas poziva da uživate u divnim glasovima naših mladih muzičara koji će speciajlno za ovu priliku izvoditi našu tradicionalnu duhovnu muziku. 

Program: Himna Svetom Savi, Tebe pojam, Kirie Eleison, Telo Hristovo, Marijo slavna, Znaš li ko te ljubi silno, Gospodi pomiluj, Svjati Bože, Ukrajinska, Vsi jezici, Nebeski grad, Prva srpska slava, Ko udari tako pozno, Na Svetog Savu.

Music Art Project postoji od 2010. godine i teži najvišim profesionalnim i etičkim standardima u muzici i kulturi, kao i da aktivno podržava dugoročan razvoj zajednice i društva putem široko dostupnog muzičkog obrazovanja.

El Sistema je obrazovni model u kome je muzika sredstvo za postizanje cilja. To je program socijalne inkluzije i kulturne transformacije koji pruža ruku socijalno ugroženim grupama. El Sistema pomaže deci i mladima da ostvare svoj pun potencijal, usvoje vrednosti važne za licni razvoj i ima pozitivan uticaj na društvo. Dr Hose Antonio Abreu je osmislio metodologiju El Sistema 1975. g, a program se od tada raširio u više od šezdeset zemalja, na svih 5 kontinenata i uključio preko četiri miliona dece.

broj komentara 0 pošalji komentar