Neka se čuje - muzika!

El Sistema, svetski priznati inovativan način da se poboljša i obogati kvalitet života onih kojima je za to neophodna podrška, postoji od 2014. godine i u Srbiji. Na beogradskom Kolarcu, 25. aprila, održaće se koncert na kome će se predstaviti više od stotinu dece, učesnika projekta El Sistema iz Jagodine, Paraćina, Obrenovca, Novog Sada, Vranja, Surdulice i Bujanovca uz dirigentsku palicu umetnika iz Venecuele, Herarda Estrade.

Program El Sistema nastao je u Venecueli pre 40 godina sa idejom da i deci iz siromašnih slojeva društva omogući besplatno muzičko obrazovanje i time, ako ne potpuno ukloni, a ono bar umanji socijalne razlike. Danas ovaj program obuhvata preko četiri miliona dece i sprovodi se u 60 zemalja u svetu, od 2014. i u Srbiji.

Muzika je oduvek bila globalni jezik koji svi razumeju i način da se obogati život. Mnogi su otkrili svoj potencijal zahvaljujući muzici, što je upravo i cilj El Sistema projekta, saopštavaju iz organizacije.

Music Art Project je 2014. godine pokrenuo ovaj širom sveta poznat projekat i u Republici Srbiji.

El sistema je iznedrila izvanredno talentovane i ostvarene profesionalne muzičare kao što su svetski poznati dirigent Gustavo Dudamel kao i osnivač El Sistema Srbija i njen ambasador, ekskluzivni umetnik Dojče gramofona Francisko Pačo Flores.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво