U Budimpešti predstavljene privredne mogućnosti centralne Srbije

U prostorijama Ambasade Republike Srbije u Budimpešti, održan je još jedan Srpsko-mađarski poslovni forum. Regionalna privredna komora Kraljevo bila je organizator ovog susreta, na kome su se privrednici predstavili svojim potencijalima, kako privrednim, tako i turističkim, ugostiteljskim i trgovinskim. Među gostima su bili i predstavnici dve škole, Ugostiteljsko-turističke iz Vrnjačke banje i Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Kraljeva.

Na samom početku Rade Drobac, ambasador Republike Srbije, poželeo je dobrodošlicu gostima i naglasio da je saradnja Srbije i Mađarske sve bolja, a u poslednjih pet godina robna razmena je skoro udvostručena. Takođe je izrazio želju da ovaj susret urodi plodom i još više unapredi saradnju dveju zemalja.

U nastavku susreta prisutnima su se obratili Žolt Čutura, zamenik državnog sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova i spoljne trgovine, Petrašin Jakovljević, predsednik Regionalne privredne komore Kraljevo, Imre Varga, izvršni potpredsednik Mađarsko-srpskog poslovnog saveta i Mikloš Jojart, izvršni potpredsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore, koji su ukazali na koristi koju privrede njihovih zemalja imaju od ovakve vrste susreta i poslovne komunikacije, a bili su i prijatno iznenađeni velikim broje prisutnih privrednika.

Gosti iz Srbije su, svaki pojedinačno, ukratko predstavili svoju delatnost i iskoristili priliku da zainteresovane iz Mađarske pozovu na saradnju. Tako su prisutni imali priliku da čuju za Metalac Holding iz Gornjeg Milanovca, Master Technics, Profil komerc, Radijator-inženjering i MIP iz Kraljeva, Turističke organizacije Vrnjačka Banja i Raška, Jelički dukat iz Čačka, TTL Filters Serbia iz Arilja, Blago Kopaonika iz Raške...

U drugom delu ovog foruma, gosti su imali mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge i podele reklamni materijal, a prisutni su mogli da se uvere u kvalitet nekih od proizvoda i direktno porazgovaraju sa zainteresovanima, uz razmenu kontakata i dosadašnjih iskustava.
Inače, održavanje ovog susreta inicirao je odbor koji upravo radi na osnovanju Udruženja srpskih privrednika u Mađarskoj. Prema rečima Irene Baranji iz inicijativnog odbora, bio je to jedan od prvih projekata budućeg udruženja, a slične poduhvate svakako treba očekivati i u budućem periodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара