Читај ми!

Što pre ponuditi opremu

Radiša Petrović, pomoćnik direktora JP “Emisiona tehnika i veze” zadužen za tehniku, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, pozvao je trgovce, proizvođače i uvoznike set-top-boksova i opreme da reaguju što pre i ponude ih na tržištu.

On je istakao da je jako važno da građani prilikom kupovine set-top-boksa ili televizijskog prijemnika obrate pažnju da na njima bude žig garancije "digitalTV" koji izdaje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija zato što je jedino to sigurna garancija da će ti uređaji raditi.

"Najvažniji posao u procesu digitalizacije jeste da se obezbedi mogućnost da građani nabave prijemnu opremu. Televizijski prijemnici koji imaju oznaku DVB-T2 mogu da prime i analogni i digitalni signal, tako da za te prijemnike nije potrebna dodatna oprema", kazao je Radiša Petrović.

On je naglasio da svi drugi koji TV signal primaju putem sobne ili krovne antene moraju da nabave televizijski prijemnik koji ima oznaku DVB-T2 ili da nabave set-top-boks, uređaj koji digitalni signal prilagođava i omogućava da bude gledan i na svim drugim prijemnicima, kao i na najstarijim prijemnici koji imaju samo ulaz za antenu.

"Sa 72 predajnika u Srbiji se paralelno emituje i analogni i digitalni signal. To je važno u procesu digitalizacije da emitovanje ova dva signala bude paralelno zbog potrebe da građani nabave prijemnu opremu", rekao je Radiša Petrović.

Prema usvojenom Planu prelaska, prvi predajnici treba da budu ugašeni 28. februara, tačnije u noći između 28. februara i 1. marta, a ceo proces treba da se završi do 17. juna 2015. godine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво