Читај ми!

Olimpijske igre i na RTS HD

Širenje dostupnosti RTS HD programa obradovaće ljubitelje sporta i novih tehnologija. Zbog velikog interesovanja gledalaca Radio-televizija Srbije nastojala je da ovaj program učini dostupnijim.Do sada se mogao pratiti samo ako domaćinstvo poseduje adekvatnu DVB-T2 opremu za prijem digitalnog signala, a od sada je dostupan i korisnicima OPEN IPTV HD paketa Telekoma, D3 start paketa SBB-a, Orion Telekoma, SAT TRAKT-a, Radijus Vektora, TELEMARK SYSTEMS-a i AVcom-a. Podsećamo, HD program Radio-televizije Srbije u ovoj razvojnoj fazi predstavlja kombinaciju RTS1 sa direktnim prenosima sporskih događaja koji su u HD tehnologiji.

RTS HD program nalazi se u ponudi OPEN IPTV-a Telekoma Srbije u okviru HD paketa na kanalu 740. Pored spomenutog paketa Telekoma Srbije, RTS HD se distribuira i kroz kablovsku mrežu SAT-TRAKT-a u više od dvadeset gradova širom Vojvodine, kao i u kablovskoj mreži TELEMARK SYSTEMS-a u nekoliko gradova zapadne Srbije. Osim navedenog, ovaj program se nalazi i u D3 start paketu SBB-a na pozicijama 122 i 218, kao i Orion Telekoma, na poziciji 79, za sve korisnike koji imaju protok interneta veći od 8 megabita. Sportske događaje u HD tehnologiji preko kablovskog operatera Radijus Vektor mogu da prime, na poziciji 1000, svi korisnici, pa i oni koji poseduju televizor koji ima integrisan MPEG-4, DVB-C tjuner, a koji ne koriste neki od paketa digitalne TV. Od skoro se RTS HD program distribuira i kroz kablovsku mrežu AVcom-a.

Korisnici navedenih paketa moći će da prate Olimpijske igre, kao i sve druge sportske prenose u slici visoke rezolucije na RTS HD programu.

RTS ponudu svojih kanala, uključujući i kanal RTS HD, obezbeđuje operatorima bez nadoknade. Napominjemo da se kanali RTS nalaze u ponudi ovih operatora u okviru komercijalnih paketa, prema uslovima i cenama koji su dostupni na njihovim internet stranicama. Pretplata na ove pakete ne oslobađa korisnike obaveze plaćanja radio-televizijske pretplate, u skladu sa Zakonom o radiodifuziji.

Podsećamo, da biste pratili RTS HD program koji se emituje u Inicijalnoj DVB-T2 mreži potrebno je da primate signal sa neke od 15 predajničkih lokacija pomoću spoljne antene i da posedujete Full HD plazma ili LCD televizor i DVB-T2 MPEG-4 dekoder.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара