Test HD program RTS-a

Ispunjavajući zakonsku obavezu da razvija i primenjuje nove digitalne tehnologije u proizvodnji i emitovanju programa, Radio-televizija Srbije je 2009. godine počela sa emitovanjem eksperimentalnog programa u visokoj definiciji slike (high definition) prenosom fudbalske utakmice Srbija – Francuska.

Test HD program RTS-a je gledaocima dostupan u multipleksu koji se emituje sa predajnika na Avali na 27. UHF kanalu i sa predajnika Crveni Čot na 31. UHF kanalu. Gledaocima u Beogradu i Novom Sadu se pruža mogućnost da prate najnovija sportska dešavanja u HD tehnologiji uživajući u oštrijoj slici i kvalitetnijem zvuku.

U narednih mesec dana na test HD programu ćete imati priliku da gledate direktne prenose utakmica sa Evropskog prvenstva u košarci, Evropskog prvenstva u odbojci, mečeve Lige šampiona, mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, finale Dejvis Kupa kao i utakmice Jelen Super Lige.

Da biste bili u mogućnosti da pratite test HD program potrebno je da primate signal sa 27. UHF kanala sa Avale za područje Beograda ili sa 31. UHF kanala sa Fruške gore za područje Novog Sada pomoću spoljne antene i da posedujete Full HD plazma ili LCD televizor sa MPEG-4 dekoderom.

broj komentara 15 pošalji komentar
(četvrtak, 13. avg 2015, 23:02)
anonymous [neregistrovani]

digitalni tv signal

Poštovani vaši programi koji pokrivaju Zlatibor i okolinu signalom sa Tornika Su sledeći RTS1 RTS2 i novi program Radio,televizije Srbije RTS3 koji se mogu gledati pomoću set box uređaja ono što mene interesuje kad će da se postavi predajnik ili repetitor za RTS DIGITAL i RTS HD sa obzirom da ste vi glavni nacionalni emiter tv programa

(sreda, 07. mar 2012, 12:45)
anonymous [neregistrovani]

hd

Da li neko zna kako da nadjem hd signal u kg-u?

(subota, 25. feb 2012, 16:22)
anonymous [neregistrovani]

IPTV

Pitam skoro svakog dana IPTV ali nedobijam nikakav odgovor, posedujem njihov HD prijemnik i HD paket, recite mi da li se radi nesto na tom pitanju, voleli bi i mi sa juga srbije da gledamo RTS HD.

(četvrtak, 01. dec 2011, 23:24)
Andrija [neregistrovani]

Zvuk

Emituje se dolby d+ 5.1 i kad ne ide taj signal pa se zato ništa ne čuje. Treba prebaciti u opcijama na tv-u da ide srb zvuk umesto tog multi i biće bolje ;) kod mene bar tako ima zvuka

(četvrtak, 10. nov 2011, 18:53)
Dušan [neregistrovani]

Nema zvuka

Poštovani,

Koliko sam primetio, poslednjih 20-ak dana nema zvuka, šta se dešava? Ako neko ovo čita nadam se da će da nam odgovori u skorije vreme... ;)

(četvrtak, 20. okt 2011, 15:52)
ranko [neregistrovani]

nema tona

Poštovani,
Pre nekoliko nedelja na Vašem HD kanalu nestalo je tona.Kad će se pojaviti ton?
Pozdrav.

(nedelja, 09. okt 2011, 03:08)
anonymous [neregistrovani]

izolacija

Sto ne pustiste signal sa Ovcara,mozda bi gradjani Cacka,Uzica,Kraljeva,Kragujevca i Gornjeg Milanovca hteli to da vide.

(sreda, 07. sep 2011, 23:48)
Comi [neregistrovani]

Probni signal

Probajte i signal sa Tornika na Zlatiboru , Gradine u Čajetini, Ovčara itd...

(ponedeljak, 05. sep 2011, 20:15)
anonymous [neregistrovani]

****

Beograd i Novi sad su uglavnom pokriveni, a ostatak Srbije?!?!

Zašto se jednom ne krene sa nekim inovacijama negde iz provincije?

(ponedeljak, 05. sep 2011, 00:15)
Cacak [neregistrovani]

Ovcar

Mogli bi da pustite HD signal sa Ovcara!!!