Читај ми!

Ekspanzija 3D TV u Nemačkoj

3D tehnologija sve je zastupljenija u nemačkim domaćinstvima. Svaki četvrti televizor koji se trenutno prodaje u Nemačkoj ima mogućnost da prikaže trodimenziionalnu sliku. Pre samo godinu dana, svaki 20. prodati televizor imao je ove mogućnosti.

Udeo prodatih blu-rej plejera sada iznosi 60 odsto, a do pre godinu dana ovaj udeo je iznosio 34 odsto. Ovi podaci su dobijeni od udruženja BITKOM koje je objavilo izveštaj u kome se porede podaci o prodaji u prvom kvartalu 2011. godine sa podacima iz prvog kvartala ove godine.

Počeci primene 3D tehnologije vezuju se pre svega za animirane filmove koji su pušteni u 3D, kako u bioskopima tako i na blu-rej plejerima. Sada postoji trend da se sve veći broj klasičnih filmova pojavljuje u 3D tehnologiji kao što je, na primer, nova verzija klasičnog filma "Titanik".

Mnogi proizvođači televizora sada većinu svojih modela nude sa 3D funkcijom. U većini slučajeva, cena doplate za ovu dodatnu funkciju nije visoka. Ovu godinu obeležiće rekordna prodaja televizora u Nemačkoj. BITKOM očekuje da se prodajni rezultati povećaju za 3,4 odsto u poređenju sa 2011. Razlozi za porast prodaje su svakako veliki sportski događaji ovog leta kao što su Evropsko prvenstvo u fudbalu i Olimpijske igre, gašenje analogne satelitske televizije i pad prosečne maloprodajne cene televizora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво