Poslednje provere Avalskog tornja

Avalski toranj je završen, sada se proveravaju tehničke norme, kako bi se sa pouzdano reklo da je toranj potpuno bezbedan, izjavio predsednik Saveta za izgradnju tornja, ministar Oliver Dulić.

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je Tanjugu da je Avalski toranj završen, ali da je potrebno da isteknu još neki važni rokovi kako bi se sa sigurnošću reklo da je toranj potpuno siguran i bezbedan.

"U ovom trenutku postoji upotrebna dozvola, ali još uvek mora da istekne nekoliko važnih rokova da bismo biti potpuno sigurni da je toranj bezbedan", rekao je Dulić, koji je i predsednik Saveta za izgradnju tornja.

"Radi se o kompleksnom objektu višem od 200 metara, koji se nalazi na Avali čija je nadmorska visina oko 500 metara, sa neverovatnim klimatskim i ostalim problemima, pogotovo tokom zimskog perioda", dodao je ministar.

Ministar Dulić je istakao da mu je drago što nije vršen pritisak da se požuri sa završetkom radova i dodao da je za odlaganja svečanog otvaranja "kriv" zakon koji je predvideo da moraju da budu ispunjene sve procedure kada je reč o puštanju u upotrebu tako specifičnog objekta kao što je Avalski toranj.

Dulić je istakao da se sa "predajom tornja na upotrebu i uživanje građanima" sačekalo i kada je reč o liftovima i platformama koje služe kao vidikovac, da bi se obezbedila njegova potpuna sigurnost i bezbednost.

"Iz tog razloga smo sačekali da svi testovi prođu, da budemo sigurni da je Avalski toranj siguran i bezbedan i što se tiče liftova i platforme koja služi kao vidikovac, da bi ljudi najzad krenuli da uživaju u njemu", rekao je Dulić.

"U svakom slučaju, on će stojati tamo gde stoji na ponos svih onih koji su ga gradili i koji su pomagali njegovoj izgradnji", rekao je Dulić izražavajući uverenje da će Avalski toranj ponovo, kao inspiracija, služiti generacijama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво