Велика илузија

У "Крупном плану" емисије о филму "Велика илузија" је глумац и сценариста Никола Пејаковић. Гледамо га на РТС-у у једној од главних улога у телевизијској серији "Месо" за коју је написао сценарио.

У емисији ћемо вас провести кроз нове, али и неке антологијске покретне слике.

Од Другог светског рата и лова на најмрачније историјске личности до случајног сусрета странаца у екстремним условима данашњице.

Рајнхард Хајдрих, сива еминенција нацистичког режима, "зли геније" за којег се спекулисало да је способан да свргне и самога фирера, инспирисао је редитеља Седрика Јименеза да причу о најамбициознијој војној операцији у Другом светском рату "Антропоид" преточи у акциони трилер Човек са гвозденим срцем.

Роман Чарлса Мартина Планина која нас раздваја, заинтересовано је холивудске студије па је романтична драма о случајном сусрету странаца које спаја несрећа, преточена у истоимени филм са оскаровком Кејт Винслет и добитником награде "Златни глобус" Идрисом Елбом.

О Дану ослобођења, документарном мјузиклу о легендарној групи "Лајбах" и њиховом наступу у Северној Кореји, из критичарског ракурса говори Бранка Павловић.

У рубрици "Премотавање" подсећање на први југословенски омнибус Суботом увече, који је Владимир Погачић снимио пре 60 година.

У "Контраплану" са звездом међу документаристима, оскаровцем Еролом Морисом и глумцима Моли Паркер и Питером Сарзгардом који су за Нетфликс снимили мини телевизијску серију Горчина.

Аутор и уредник: Сандра Перовић
Сарадници: Селина Ловрен Аксентић, Јелена Царевић, Зоран Јанковић
Реализација: Тијана Тодоровић, Светлана Перовић, Марко Јефтић

број коментара 0 пошаљи коментар