Пета сезона серије „Реј Донован“, на РТС 1

У меки за богате и славне, Реј Донован обавља прљаве послове за познате и моћне личности Лос Анђелеса. У овој једночасовној серији, Лијев Шрајбер (номинован за награде Еми и Златни глобус) тумачи главну улогу - човека који може да учини да проблеми славних личности, познатих спортиста и богатих бизнисмена нестану. Ова моћна драма почиње када његовог оца, кога глуми добитник Оскара Џон Војт, неочекивано пусте из затвора, што изазове низ догађаја који уздрмају породицу Донован из темеља. (Ray Donovan, 2013)

Са своја два сарадника, наметљивим Израелцем Авијем, и директном и безосећајном Леном, Реј обавља послове за моћну адвокатску фирму коју воде његов човек од поверења и ментор Езра Гудман, и његов партнер Ли Дрекслер.

Једини проблеми које не може да реши су проблеми његове породице - брата Банчија којег је злостављао свештеник и сада се готово не трезни, брата Терија који се бавио боксом дуже него што би требало и оболео је од Паркинсонове болести, и духом њихове млађе сестре која је извршила самоубиство док је била тинејџерка и сада их све прогања.

За Реја, сви њихови проблеми воде до једне особе - њиховог оца Микија, гангстера ирске мафије, који никада није штитио своју породицу. Све крене наопако када се Мики, који жели новац, нови живот и своје место на челу породице, после двадесет година у затвору, упути у Лос Анђелес гладан освете.

Слојевити ликови, узбудљив заплет, динамична радња, сјајна глумачка подела и Златни глобус најбоља су препорука за ово ТВ остварење.

Улоге: Лијев Шрајбер, Џон Војт, Паула Малкомсон, Даш Михок...

Креатор серије: Ен Бидермен

Радним данима на РТС 1, око поноћи, реприза на РТС 2, у 14.00ч.  

 

 

 

број коментара 3 пошаљи коментар
(петак, 01. феб 2019, 18:55)
Natalianonymous [нерегистровани]

Rej

Zao mi je sto nisam gledala od pocetka, ali je sjajna gluma ! Vrlo uzbudljivo!

(уторак, 08. јан 2019, 01:15)
anonymousaleksandar [нерегистровани]

Aca

Mnogo dobra.Svaka cast na izboru serije

(понедељак, 10. дец 2018, 22:31)
anonymous [нерегистровани]

Rej Donovan

Sjajna serija.