Дивни Љубојевић уручен трофеј ПГП-РТС-а

Интерпретаторки српске духовне музике Дивни Љубојевић 05.12.2016.године уручен је трофеј ПГП - РТС-а за најпродаванији албум у 2016.години.

Дивна Љубојевић је ово признање добила за албум " Антологија најлепше духовне музике православног истока ", свој 25 у каријери и истовремено први који је објавила за ПГП РТС. Плакету је примила из руке директора ове издавачке куће Радмила Цвијовића, на свечаности која је уприличена у продавници Метрополис.

" Антологија " је пресек двоиподеценијског професионалног стваралаштва Дивне Љубојевић, која је приликом доделе изјавила да је јако важно што је национална издавачка кућа објавила овај резултат, због тога што остварења из домена духовне музике никада нису била међу најпродаванијима, а пре свега због оних који слушају ту музику, а никад нису добили потврду да је то што слушају права ствар  а не нешто резервисано за " катакомбну употребу ".

Радмило Цвијовић је изразио задовољство због успеха који је остварио ЦД " Антологија " као први који је Дивна снимила за ПГП РТС и поводом тога пожелео наставак сарадње са овом уметницом.

На свечаности је било и речи о њеној сарадњи са продуцентом Војом Аралицом на обради песме Момчила Бајагића Бајаге "Од када тебе волим ", која је пре десетак дана објављена као сингл, који се може чути на радио станицама широм земље , као и на званичном You Tube каналу Дивне Љубојевић.

Дивна је изјавила да песма није у жанру којим се она бави, али да је сарадња са Аралицом била необична и фантастична за њу, те да ће се она наставити.

Аралица је на свечаности изјавио да је одувек тврдио да су " велики продуценти они који раде са највећим уметницима ", а да он Дивну сматра једном од таквих и додао да је имао среће што ради са њом.

 Фото са доделе: Теодора Ћирић

Дивна и Мелоди одржаће концерте 23. децембра у Дому војске у Панчеву и 24. децембра у Културном центру Јагодина.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар