РТС САТ привремено преко сателита Astra 3B

РДУ РТС обавештава гледаоце и оператере који преузимају наш сателитски програм са сателита Astra 19 E да сигнал привремено није доступан и да могу да га преузму са сателита Astra 3B. РТС САТ може да се прати и на сајту, преко лајв стриминга.

Гледаоци и оператери на територији Европе и Блиског Истока који преузимају наш сателитски програм са сателита Astra 19 E требало би да га привремено преузму са сателита Astra 3B.

ПАРАМЕТРИ ЗА ПРИЈЕМ САТЕЛИТСКОГ ПРОГРАМА РТС-а  преко Astrе 3B:

Орбитална позиција: 23,5 степени источно

Фреквенција: 11683 Mhz

Поларизација: вертикална

Symbol rate: 2734 kSym

FEC:5/6

Сигнал је у MPEG 4 формату.

Важно је напоменути да РТС САТ можете гледати и на нашем сајту преко лајв стриминга.

Сва питања о пријему Сателитског програма РТС-а  преко сателита Astra 3B можете поставити на број +381 11 321 2000 и +381 11 324 9000.

Компанија "СЕС Астра" је, супротно најављеном споразуму са РТС-ом, прекинула емитовање сателитског програма РТС (РТС Сат и Радио Београд 1), након окончаног тендера (за емитовање сателитског програма РТС у Европи) на којем је победила друга компанија са знатно повољнијом понудом.

Било је планирано да се истовремено, током месеца јуна, наш програм емитује  на сателиту на којем смо били претходне три године и на сателиту на којем ћемо бити наредне три године, како би се гледаоци и партнери прилагодили и преусмерили на нови сателит.

Тренутно се територија Европе покрива другим, контрибутивним сателитом "Астра 3Б" на којем преко "Телекома Србија" имамо капацитете и на њему ћемо остати у току јуна, уз истовремено успостављање нове сателитске платформе (на сателиту Еутелсат 16А) , на којем се емитује највећи број програма из региона.

Очекујемо да ће и остали гледаоци и оператери који су имали прекид у пријему програма РТС Сателит у току данашњег дана такође имати редован пријем нашег програма.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво