Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

"Магазин Србија на вези" води вас у Јерусалим, где је прошле недеље одржано неколико важних догађаја за српски и јеврејски народ. Наше колеге, Милена Вујовић и Мирослав Карлица, присуствовали су отварању Српско-јеврејског центра, учествовали на академском скупу о српско-израелским односима, и испратили откривање Спомен плоче Светом Сави, поводом 790 година ходочашћа Светог Саве у Јерусалим, за нас, важног догађаја. Своје утиске и снимке са лица места, поделиће са нама у студију. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 30. новембра у 11.30.

"Овде религија одређује све, па је тако Јерусалим данас мултикултуралан, мултирелигиозан и мултиетнички град изван државе", истакао је између осталог, поглавар јерусалимске православне цркве патријарх Теофил Трећи, примивши представнике научне и културне делегације из Србије. Шта је одговорио новинарима на питање о статусу цркава у јужној српској покрајини, у прилогу Милене Вујовић.

20. децембра, Обреновац слави 160 година постојања, некада Палеж, а од 1859. године, Обреновац. Гост емисије, Мирослав Чучковић, први човек Општине, говориће о перспективи развоја овог места надомак Београда, које је само пре неколико година преживело катастрофалне поплаве, а данас може да се похвали фабриком "МЕИ ТА" , у којој преко 3000 запослених производи неке од делова за Мерцедес, Форд, БМВ...изградњом нове зграде дома здравља, моста преко Саве и Колубаре, aуто путем "Милош Велики"...

Бранислав Ђорђевић из Берлина, шаље нам прилог са прославе 25 година Црквеног хора Стефан Дечански при Храму Светог Саве у Берлину.

Музички гости емисије, Ансамбл Коло, а део из опере Севиљски берберин уживо у студију, извешће Наташа Рашић мецосопран, Стефан Павловић баритон и Невена Живковић пијаниста.

Уредници емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ: Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар