Игра на победу, али братску

Нема сумње да је фудбал и за српску заједницу у Чикагу најважнија споредна ствар на свету, посебно када се састану тимови "Република Српска" и "Уједињени Срби".

Сваки сусрет између тимова Република Српска и Уједињени Срби у Чикагу, представља један мали дерби. Игра се интересантан и динамичан фудбал.

Већина играча има искуство из универзитетских фудбалских тимова у Америци, или су претходно играли за тимовеу Србији, БиХ и Црној Гори.

Александар Цвијовић је у ФК Република Српска од оснивања, 2003. године.

„Основани смо 2003., а од 2007. играмо лиге у Чикагу, и ево, ту смо и дан данас, боримо се. Сезона траје од априла до краја јуна, па од августа до новембра", каже Цвијовић.

Сада се клуб припрема да буде домаћин велике фудбалске Србијаде крајем августа на теренима Српске братске помоћи у Чикагу. Сваке године је то највећи спортски догађај у српској заједници у Северној Америци и уопште. Велику улогу у припреми има и капитен Огњен Драшковић.

„Ми смо домаћини ове године и желео бих да позовем све који воле фудбал да дођу и проведемо угодно као и до сада. Све информације могу да виде на веб страници Србијаде, а регистрација тимова је до 15. јула . Ми очекујемо од 5 до 10 хиљада људи, а планирамо да укључимо и млађу децу у спортске активности", каже Драшковић.

Уједињени Срби су један од најуспешнијих тимова у Метрополитен сокер лиги.

„Ово је првенствена, али и пријатељска утакмица. Ићи ћемо на победу и једни и други, али братски", каже Владимир Кнежевић, ФК Уједињени Срби.

„Играо сам и за факултет, а и овде, јер су ми рекли да има доста Срба, а почео сам са 24 године", Чедомир Мићић, ФК Уједињени Срби.

Резултат овог сусрета био је нерешен, 2:2. После утакмице, играчи се углавном друже у једном од оближњих ресторана.

И ово лето проћи ће у знаку фудбала, а посебно узбуђење се очекује крајем августа, када почиње спортска Србијада, на коју долази на десетине тимова из целе Америке и Канаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво