Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Овог четвртка гост емисије "Србија на вези" Жарко Б. Вељковић, класични филолог, археолог и санскртолог. Између осталог представићемо и две нове књиге Добриле Гајић Глишић која данас живи и ради у Чикагу. Разговарали смо и са Бранком Симићем, виолинистом из Швајцарске који је после петнаест година поново стао пред београдску публику. Реприза емисије, петак 24.05. у 13.00. Будите са Србијом на вези!

Да је Џон Малкович Србин православац, утвдио је Жарко Б. Вељковић вредно истраживајући родослове којима је почео да се бави из хобија да би на тему објавио и научни рад. Рођен је 1976. године у Београду, по образовању је класични филолог, археолог- класичар и санскртолог, заљубљеник у поезију који пева на старогрчком језику. О његовом животу и раду али и многим другим темама разговараћемо у вечерашњој емисији.

После петнаест година, у Галерији Коларчеве задужбине пред београдску публику стао је виолиниста Бранко Симић. О емоцијама, детињству, свом животном путу али и плановима за будућност причао је за нашу емисију.

По образовању електроинжењер, професор електротехнике, некада шеф кабинета минстра одбране, писац, сликар, Добрила Гајић Глишић, жена чији живот крије филмске приче. Данас живи у Чикагу. Протеклих дана боравила је у Београду промовишући две нове књиге, "Титаник на Дунаву" и "Крени према мени". Обе књиге представљају сведочанства српских породица у далекој земљи, приче о животу и рушењу америчког сна. Са ауторком књига разговарала је Марија Цвијић.

О актуелним темама широм света известиће нас наши дописници.

Реприза емисије, петак 24.05. у 13.00.

Уредник и водитељ емисије Тања Адамовић

Дежурни уредник емисије Марија Цвијић 

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво