Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости емисије "Србија на вези", овог четвртка су српско-француска уметница, сликарка Милица Којчић и глумац Александар Дунић. О актуелним дешавањима широм света, известиће нас наши дописници. Будите са "Србијом на вези". Реприза емисије, петак 12. април у 13 сати.

Већ годинама у Чикагу се одржава Камп Грачаница који свако лето привуче пажњу на стотине младих учесника. Ту се стичу пријатељи, а учесници касније постану најактивнији чланови српске заједнице. У току је упис за овогодишњи програм, а одржан је и традиционални донаторски ручак. Извештава Александар Жигић.

Гост емисије „Србија на вези" је сликарка Милица Којчић, која живи и ствара у две метрополе Паризу и Београду, а коју прихватају као српско-француску уметницу. Ових дана у „Галерији 73" траје њена самостална изложба слика „Сликарски универзум".

На позив Српског кулутрног друштва „Јован Дучић" из Торонта, тамошњој публици представиће се глумац Александар Дунић. О предстојећој турнеји у Канади, програму који припрема за наше исељенике говориће у емисији „Србија на вези".

Канадски огранак хуманитарне организације „Срби за Србе" организовао је, по трећи пут, такмичење у брзом шутирању на кош „Тројка из блока". То је само једна од манифестација коју приређују како би прикупили новац за помоћ породицама са пуно деце у Србији и Републици Српској. Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар