Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

О уметности и животу... Гости емисије "Магазин Србија на вези" су Суки Меденчевић, аутор изложбе уметничке фотографије, "Прозори у свет, прозори у душу", редитељ Хаџи-Александар Ђуровић и академски сликар Марко Кусмук. Музички гости емисије су Биља Крстић и "Бистрик оркестар", као и најмлађи хор РТСа "Кoлибри" са диригентом Љиљаном Ранђеловић и Николом Чутурилом. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу, 16. марта у 11.30.

Некадашњи београдски ђаци, данас имају успешну каријеру широм света, поносни на своје учитеље. Један од њих, Суки Меденчевић, у ексклузивном интервју за "Магазин Србија на вези", говори о свом животном и уметничком путу од родне Дервенте, школовања на Факултету драмских уметности у Београду, на одсеку за камеру, наставак студија на чувеној прашкој филмској школи ФАМУ у Чешкој, до сниматељске каријере у Лос Анђелесу, где ради у продукцији играних и филмова за ТВ.

Члан је најпрестижније светске организације сниматеља, АСЦ, од 2010.године,први са ових простора. Добитник је најзначајнијих међународних признања и веома активан у образовању нових генерација филмских стваралаца. Гледаоце ћемо одвести у Југословенску кинотеку у Београду , где је његова самостална излоба уметничке фотографије, "Прозори у свет, прозори у душу".

Гост емисије је и редитељ Хаџи-Александар Ђуровић, добитник значајних награда на престижним филмским фестивалима за документарне и игране филмове. Овај млади редитељ успешно се бави и музиком, фотографијом и писањем сценарија, поезије и прозе. После збирке поезије "Како се на српском каже љубав", представиће гледаоцима нову, "Како се на српском каже туга".

Ексклузивно са Јахорине, где се одржавају припреме за квалификациону трку за Светско скијашко првенство новинара, СКИЖ, јавља се редитељка Драгица Гачић. Сниматељ, Бране Скокић из РТ РС.

После самосталне изложбе слика у Међународном уметничком центру Спинерај, у Лајпцигу, гост емисије је академски сликар Марко Кусмук, добитник и прве награде за цртеж из Фондације Владимир Величковић. Како ће представити нашу земљу у мају месецу на највећој Међународној изложби у Европи, Норд Арт, која се одржава у немачком Рензбургу, говориће у емисији и представити једну од слика са којом ће наступати.

Музички гости емисије представиће своја најновија остварења. Биља Крстић и "Бистрик оркестар", као и најмлађи хор РТСа "Кoлибри" са диригентом Љиљаном Ранђеловић и Николом Чутурилом, који је комплетан аутор новог ЦД "колибри".

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Владимир П. Петровић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво