РТС Планета у Дарлинг Харбуру

Седми Српски фестивал одржан је протеклог викенда у Сиднеју. На њему је представљена и мултимедијална платформа РТС Планета.

Много песама и игара, умећа, ића и пића, све на једном месту и све - српско. Када се то догоди негде изван отаџбине, на далеком Петом континенту, онда то има изузетан значај, не само за српску заједницу у већ и за „земљу кенгура и коала".

Колико Српски фестивал значи за Сиднеј и Аустралију, најбоље потврђује чињеница да је град Сиднеј већ седму годину организаторима ставио на располагање један од најлепших залива, Дарлинг Харбур.

Описно говорећи, ово је залив љубави, и своју несебичну љубав према отаџбини потврдило је на десетине хиљада посетилаца протеклог викенда.

Медијски спонзор фестивала била је наша кућа, РТС, која је на фестивалу промовисала своју нову платформу за мобилне телефоне и компјутере РТС Планету.

„Сиднеј смо изабрали зато што је то један од најјужнијих градова на јужној хемисфери, где је највећи број Срба, тако да смо задовољни добродошлицом и посебно, великим интересовањем свих оних који су посетили седми Српски фестивал ове године у Сиднеју и њихово расположење да уђу у истраживање онога што нуди РТС Планета и да редовно прате наше програме", каже др Татјана Ћитић, помоћник Извршног директора РТС-а за развој.

Фестивал је после седанм година обукао дугачке панталоне и постао незаобилазна традиција. Организатори, Српска православна омладина Митрополије аустралијско-новозеландске, верује у оно што волонтерски чини.

„Циљ је да се омладина преко овог фестивала и преко наше заједнице укључи у даљи живот, у очување идентитета, које, без наше вере, азбуке, писма, језика, традиције, културе, историје, никако не можемо очувати. И ово је велики корак напред за нашу заједницу, да останемо мултикултурални део Аустралије", каже Илија Пераћ, председник SOYA.

Све оно што смо видели на овогодишњем Српском фестивалу је и најбоља позивница за следећу годину, за незаборавни фестивалски фебруарски викенд у Дарлинг Харбуру у Сиднеју.

број коментара 0 пошаљи коментар