РТС Планета у Аустралији

Екипа РТС-а боравила је недавно у Аустралији на седмом „Српском фестивалу“ у Сиднеју, где су представили РТС Планету, нашу интернет телевизијску и радио платформу, на којој је доступно 11 телевизијских и четири радијска програма, око 15 хиљада наслова и издања ПГП РТС.

Учешће на „Српском фестивалу“ у Сиднеју је била прилика да се представи и тематски канал РТС Коло с обзирм да је на њему учествовао и велики број фолклорних друштава.

Др Татјана Ћитић, помоћник Извршног директора РТС-а за развој гостујући у Јутарњем програму истиче да је емитовање нашег програма за иностранство, РТС Свет завршено 2018. године. У настојању да пласирамо наш програм гледаоцима и слушаоцима, не само у Србији, већ широм света, настала је интернет тв и радио платформа РТС Планета.

„Корисници наше платформе који су нам се обраћали на Фестивалу у Сиднеју су били врло изненађени сазнањем да РТС нема само један или два програма колико је доле доступно, већ да има 11 телевизијских програма. Долазили су на штанд са одушевљењем, са констатацијама да су, на пример, открили програм Радио Београда 202 за који нису знали да постоји“, каже др Ћитић.

Сандра Милошевић, уредница канала РТС Коло је имала циљ да представи овај тематски канал који има управо исту мисију коју је имао и „Српски фестивал“, а то је очување културне традиције и националног идентитета

„РТС Коло је канал народне музике који је веома значајан за очување традиционалних вредности у музици. На овом каналу ми промовишемо изворну народну музику, као и  компоновану у духу традиције, затим градску музику, етно музику и фолклорно стваралаштво. Свакога дана водимо наше гледаоце кроз један својеврсни времеплов где су у могућности да одгледају најквалитетније емисије народне музике из Програмског архива Телевизије Београд“, нагласила је Сандра Милошевић.

РТС Планета је заправо широм отварање врата нашег Програмског архива, али, такође, преко ове платформе је могуће повезивање и остваривање чвршће везе између матице Србије и српског расејања, закључила је др Татјана Ћитић на крају гостовања у Јутарњем програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво