Срби у Тиролу имају свог кандидата за Радничку комору

У току су избори за Радничку комору Тирол, у Аустрији. Као и на претходним изборима 2014. године, и овог пута Оливер Ранисављевић ће као једини српски кандидат заступати интересе српског народа на овим изборима.

Оливер Ранисављевић, главни секретар Заједнице Срба Тирол и заменик председника Српске православне омладине Инзбрук (СПОЈИ), једини је кандидат српског порекла на изборима Радничке коморе Тирол који се одржавају од 29. јануара до 7. фебруара.

„Као прво, желим да се борим за нашу заједницу, а као друго, за све раднике у покрајини Тирол", каже за РТС Оливер Ранисављевић.

Оливер је родом из Деспотовца. Трећа је генерација Ранисављевића која живи у Аустрији, а запослен је у Железницама Аустрије. Од малих ногу је заинтересован за живот и права радника, а први пут се кандидовао 2013. године. Тада је био 36. на листи, сада је 17.

„У почетку 2013. је веома тешко било јер смо били нови у тој причи, као заједница и ја лично, тако да сам се до сада више усавршио и иде на боље."

Оливер каже да, на жалост, многи наши људи нису довољно упознати са правима која им припадају на послу, као и да је јако важно да утичу на будућност српских радника у том делу Аустрије.

„Наши радници су врло цењени у целој Аустрији, тако и у нашој покрајини Тирол. Највише се жале на 12 сати рада, јер је пре било 8, и на мању плату. У Тиролу није велика индустрија, више је туризам заступљен, тако да је тешко наћи адекватан посао који је добро плаћен", објашњава Оливер.

Право гласа на изборима Радничке коморе Тирол имају сви грађани који су 5. новембра 2018. били у радном односу, а није потребно држављанство Аустрије. Српска заједница у Тиролу позива сународнике да гласају за листу број 2, односно Фракцију социјалдемократских синдикалаца на чијој се листи Оливер Ранисављевић налази.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво