Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.55

У дану и недељи када се у Србији и широм света у српским домовима слави Свети Никола, у кругу породице и пријатеља, у емисији "Магазин Србијe на вези", говоримо о посту, трпези у време славља која су пред нама, и здрављу уопште. Емисију можете погледати у на РТС2 у суботу, 22. децембра у 11.30.

Гост емисије, проф. др Весна Димитријевић Срећковић, ендокринолог са Института за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма КЦС.

О значају очувања српских храмова широм света, као сведока постојања нашег народа на тим просторима, често говоримо у емисијама. Овога пута водимо вас у најстарији храм у Београду, цркву Светог Николаја у Земуну, посвећену свецу кога Срби најчешће славе.

О начину на који Ансамбл "Коло" већ више деценија, песмом и игром, представља културу и традицију нашег народа код нас и у свету, говори први човек ове куће, Владимир Декић. Пред велики новогодишњи концерт, 26-ог децембра у Београду, Ансамбл "Коло" ће наступити у нашој емисији, у оригиналној кореографији, ношњи...

Манастир Петковица на Фрушкој Гори, надомак Шишатовца, по много чему је специфичан. Захваљујући вредним монахињама, људима добре воље, великој помоћи војске, живи нови живот. Како обнављају ову светињу чије се фреске изучавају на Сорбони у Француској, за нашу емисију говори, игуманија Антонина.

Бранислав Бане Крстић и Гарави сокак пре новогодишњег концерта који је заказан 25-ог децембра, на Коларцу, наступиће у нашем студију. Музички це-де посвећен деци, "Спавање није завитлавање", представиће најмлађој публици.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар